soalan 4DR

anak sy dah 6bulan 3hari , harini hari ke-4 mkn nasi kosong shj sy blend halus then sy buad cair .. so sy dh bg anak mkn and mnum air masak bnyk² , hari pertama mkn hari isnin 2kali , selasa bru berak xkeras , x cair mcm solid² najis anak .. smlm dgn harini mkn , x berak² lg .. sy risau 😢 ape perlu sy buad ...??

1 Trả lời

Jangan risau sis. Ini biasa. Tapi kalau lebih dari 4 hari tak berak, mungkin kena bawa clinic. Takut sembelit. In the meantime kasi dia cuba buah senang nak lawas. Bukan pisang tau! Pisang mengeraskan tahi. Kasi buah oren