Anak berak sejurus selepas makan

Anak sy dah 6 bln 3 minggu. Sy dah intro sayuran & protein utk anak. Baru2 ni sy try tukar sayur, sy guna brokoli & blend bersama isi ayam. Pastu lepas setengah jam anak dah habis makan, mesti dia berak. Sy perasan kalau sayur brokoli mmg akan terus berak. Najis dia okay, tak keras. Tapi sayur lain lama sikit baru anak berak mcm labu, lobak. Adakah sbb labu & lobak ni banyak serat berbanding brokoli yg jenis hijau ni? Sbb tu ke anak sy makan brokoli terus berak atau anak saya tak sesuai dgn sayur brokoli?

1 Trả lời

ank sy makan carrot ayam nasi blend pun sejam lepastu berak ,6bulan jgk ,kalau najis ok tkde ap tu sis ,