makan 6 bulan

anak sy baru start makan .. harini hari kedua. normal ke harini saja dia berak 3 kali.. tpi najis dia okay. sama mcm dia minum susu sebelum ni.. cuma harini dia berak banyak kali pulak.. selalunya sebelum ni paling banyak 2 kali. paling sikit sehari sekali. Normal ke? nak tanya nurse tapi appointment lagi 2 minggu huhu #firstmom #firstbaby #ingintahu #bantusharing

5 Các câu trả lời

nak kena noted ni.. tak lama lg ank sy nk start mkn dh.. boleh tgok apa yg diorang share.. tq sis tanya kan soalan ni.. bagus juga utk 1st mom mcm saya.. dpt ilmu baru..

9mo trước

awak ada fb x? boleh follow fb happy baby food malaysia. dekat sana mcm2 info tentang pemakanan baby dn mcm2 resepi menarik 😘

normal. selagi texture poo baby awak bukan sembelit ataupon cirit birit

Normal. Najis pun okay.

anak makan apa puan

9mo trước

perkenalkan makanan yg biasa org allergy tu dlm kuantiti sikit. protein dairy kekacang semua tu.. btw 4dr tu dr anak saya kat outdated dh.. allergy reaction selalunya cepat je jd, mcm anak saya sentuh cheese yogurt susu lembu tu terus merah & naik biji2.. kalau telur pulak bila makan naik rushes.. kalau kembung ke cirit ke pun hari makan tu lah yg jd.. kalau buat 4dr kan blh jd contoh makan makananA, day1234 ok, tp reaction obvious masa day5(day1 utk makananB), tak pasal2 makanan yg tak alahan tu ibu ingat baby alah..

normal