Autisme ke?

Anak sy 16 bln selalu jln tip toe..bnyk kali tp sekejap2..kalau bye2 dia mcm flapping hand..x pndai waving atau pointing lg..kcuali point bila nk tekan suis je..klau nk pape sruh sebut nak bnyk2 kali bru dia sebut n kdg2 mnjerit je..skrg mcm suka tepuk2 tlinga tp x selalu..eye contact respon bila pnggil nama masih ok..pastu bila sruh kiss dia sua kn pipi dia..sbelum ni dia yg kiss kita..brckp setakat ni bru sepatah dua...klau sruh ckp msti ngis/jerit..sruh buat pape ad yg dia pham n ad yg x..adkh ni tanda2 awl autisme?ke terlalu awl untk detect?

4 Các câu trả lời

Tak semudah tu untuk diagnose autisme ni puan. Better puan bawa anak jumpa Dr pakar atau inform pada nurse masa check up rutin anak😊

kalau x pasti bawalah jumpa pakar. Biar pakar yg diagnose. Kita as parents perhatikan gerak geri dia. Autisme nie blh dikesan dari baby lagi.

hi sis.. kalau sis masih ada lagi dalam ni, anak macam mana? okey tak? risau sy dengan anak sy 😥

Sama macam anak sy. Bulan dpn anak sy kena pg terapi dah..

3y trước

sama la anak sy pun terapi jg..