Anak tidak menunjuk

Hai mommies..ank sy nk masuk 18 bulan tp dia tak suka menunjuk atau pointing..klau nk apa2 dia akn pegi kepada bnda tu n capai sambil pnggil mama..klau sy tnya nk apa dia cuma akn bg signal dgn mata..klau jln2 kt luar ad apa2 yg menarik perhatian pon di jarang menunjuk..klau sy tunjuk dia tgk je..eye contact ok..brckp pulak cuma boleh sebut papa,mama,nak,nenen,ni,sedap,pndai..adkh anak sy ad ciri2 autism?

1 Trả lời

Sy rs xde mslh autism. Anak kwn sy pun sm pgai mcm ni. Bnda dia suka dia ambil je sndr. Xde pointing. Bila nmpk binatang anything, dia mimik bnyi sj klu dia tahu. Bila nmpk keta, dia bnyi vroom2.