Macam mana nak ajar baby minum susu guna botol?

Anak saya umur 8 bulan lebih. Saya dah nak start kerja next month, jadi nak ajar dia minum susu dari botol. Tapi dia tak nak, nak direct feeding je. Sampai sanggup tidur dalam keadaan lapar kalau saya tak ada 😥. Dia pulak tak berapa nak makan solid food. Any suggestion? Mommies, #pleasehelp .

5 Các câu trả lời

awk x start ajar bb gune botol mse dlm pantang ke..mmg susah la klau dah besar mcm tu.klau ikutkan lbh mudah bile kite bkerja n dah latih awl2..perah susu letak dlm botol..biar die tau dah puting tu.sy xtaulh myb ank mommy lain mudah trime..sbb kbnykkan mmg susah sbb dh terbiase df..kot mommy lain ade tips

2y trước

Masa pantang tu tak pernah try la, tapi bila dah masuk 3 bulan lebih tu dah start ajar tapi tu la. Memang tak nak. Kalau minum pun sikit je 😓

dia umur 8 bulan mmang dia knl betul lh bau ibunya.. puting ibunya & puting botol.. dia reti beza dh.. tu yg dia x mo tu.. klau nk anak hisap botol patut masa dlm pntg lg ajar dia.. skrg payah sikitlh..

Boleh follow fb group Happy Breastfeeding Malaysia (HBM) byk info2 kat sna sis. Sy pun byk belajar kat sna, Alhamdulillah. Semoga dipermudahkan urusan sis ya ♥️

2y trước

Baik2. Terima kasih 😊

cuba try pakai straw/sipping cup/cawan..kotla dia boleh terima..

2y trước

Noted. Terima kasih 😊

patot time pantang dah kene ajar dia minum botol