Wean off mcm mana nak ajar bagi botol

Hi, nak tnya siapa ada pengalaman anak fully bf. Umur 10 month. Macam mana ya nak ajar dia botol. Saya punya plan nak bf sampai dia umur setahun je. Sebab nak kerja, ekonomi tk stabil. Plus baby saya kuat mengempeng. Dah seminggu saya cuba bagi dia fm dalam botol susu. Saya letak dalam botol yang dia minum air suam tu pun dia taknak. Letak dalam cawan biasa pun dia taknak. Kalau ada sesiapa pernah ada pengalaman macam mana nak ajar dia minum botol, please share tips. Lagi 2 bulan je nak setahun dah 😭

3 Các câu trả lời

sy pun alami benda same dulu. cube try belikan botol ni. Puting lembut, ade straw dlm tu, kalau anak tak pandai sedut. Bila kita tekan botol tu, air naik sndiri, cume slow2 la, takut tersedak. Tu care sy ajar baby sy sedut botol. Jgn sehari je anak tanak terus give up, memula mmg anak reject. So kena consistent bg. Hrp menjadilah tips ni pd bayi puan.

minta org lain yg tlg bagi susu tu dkt baby. bukan awak yg bg. sebab baby boleh kenal bau mama dia

Baby yg da biasa bf memg susah nk wean off.. amek mse sikit..