ada ka perna pmngalaman cm ni

anak saya umur 14bulan tp bnyak gigi sda skg tnga tumbu gigi gerham atas bawa kiri kanan serentak tp msla nya smpai dia demam x mkn x mau susu . gusi pun brdarah . nafas berbau . sda sya bawa jmpa dktor kna bgi tahan sakit ja dgn antibiotik . kurus sda anak sya ni gara2 x mau smua mngis ja siang mlm . bingung sda saya buat mcm mna ni . tlg2 dulu klu ada yg tau obat mcm ni..

6 Các câu trả lời

kena bawa pergi dentist. bukan klinik Dr biasa..ank sy seawal 6 bulan/Gigi pertama tumbuh dah bawa jumpa dentist. Stiap 4/6 bulan skali. dlm tempoh Tu kalau sy rasa ank tiba2 xnk mkn/xnk buka mulut, sy Trus bawa g dentist untuk check kalau Ada ulcer/bengkak. tak tunggu next 4/6 bulan..mmg nak xnk kne bawa pergi jumpa dentist .. mungkin Ada ubat lain Dr akn suggest khas untuk gusi/mulut . semoga baby cpt sembuh

wahh dah keluar gigi geraham dia.. anak sy 18m masih 6 lg 4atas 2bawah, takut jgk nk hadapi waktu gigi geraham tumbuh nanti. sakit tuu sian dia.. berbau sbb nanah ya?

5mo trước

bawa jumpa dentist dh?

Samaaa! my babyyy 15bulan skg, gigi dia skali tumbuh bnyk trmasuk gigi graham, atas bawah. sy pergi klinik pun doc bagi spray aloclair n pcm saja utk tahan sakit.

5mo trước

how’s ur baby now? ok sd?

Bawa ke klinik gigi, jumpa doktor gigi. Bukan klinik swasta untuk kesihatan keluarga tu.

Doktor apa itu? Dentist ka?

5mo trước

Ya awak. Bila dah tumbuh gigi kena ada pemeriksaan dengan dentist. Ni gusi anak sudah berdarah kena rujuk dentist

bawa check dengan dentist.