anak bangun lewat

anak saya sekarang nak masuk 5 bulan. malam dia selalu tidur paling awal 1030pm and bangun esoknya lewat juga antara 1130-1230pm. ada tak mommies yang baby dia mcmtu? normal ke? tp dia kerap bangun mintak susu in between

4 Các câu trả lời

as long as dia menyusu, berak kencing okey, in shaa Allah xde pape. anak saya pun plg lambat tidur pukul 10pm+,byk kali juga susu sambil tidur, mata pejam tapi gerak bdn cari susu😌jrg sgt bangun nangis² mlm² melainkan dia xsihat, bangun pukul 8am-9am, minta susu tidur lagi ikut dan dia la nak tidur siang tu, tapi mlm mmg sedaya upaya tidurkan sblm pukul 10 sbb pernah fasa newborn pukul 11 pun xtido lagi uiii rabak mata ayahnya yg melayan kita boleh je tidur tapi kesian kat somi ikutlaa xtidur sekali🤣 Slowly la ajar anak waktu tidur ni yg penting start pukul 9pm tu dah masuk bilik, tutup lampu lantaklah pukul 10 ke pukul 11 ke baru tidur tutup juga lampu

mcm anak sy dari dia 2 bulan dia tdo awal pkul 8mlm tido bgun susu pun cuma 2x je then smbung tdo smpai 7 atau 8pg bru bgun. skrg anak sy da nk msuk 5 bulan dia makin lambt tdo antara jam 9 smpai 11mlm tp menyusu masih 2x and dia bgun jam 8 ke 9pg. mungkin setiap perkembangn anak berbeza kot sis. janji dia sihat berat naik ok susu tk tolak maybe tkde masalah dgn rutin tdo dia

rasanya normal kalau dia still bangun minta susu . maybe siang dia main byk sgt ,tuh yg tidur lama .

2y trước

tp dia bangun tengahari tu mcm org dewasa pulak kan 😂

sama..anak sy pun bgn lewat...kdg 1 tghari baru bgn