Anak tak respon bila di panggil nama?

Anak saya lelaki, 1 tahun 3 bulan tapi bila di panggil nama, susah sangat nak toleh/ respon. saya ambil masa yg lama utk tunggu dia toleh bila panggil nama dia.risau sangat..

40 Các câu trả lời

mommy boleh cuba play hide and seek dengan baby, jerit "cari mama" dan tengok reaksi baby. saya amalkan ni, smpai dia dah terer cari mama dia 😂

2y trước

sma la..... kdg2 bby ni ad mood

Saya baca selain gadjet tv jugak boleh buatkan anak tak fokus dengan kita bila panggil. Sbb mcm anak sedara saya pun kadang bila dia leka dgn tv mmg akan meragam. Kalau nak bagi tgk tv pun tak boleh lebih sejam. Gadjet pun sama.

anak sya jg. ..1 thn 2 bulan bgitu sis.bila dipangil namanya sush sngt nak toleh ...sy jg risau pdhl msa babyna.. lgi dia akn menolh saat nama dpngil skrg ni payah sngt menoleh..jika ...sipngil namanya .

Anak sy pun mcm tu.. Panggil x nk toleh n teruskan buat xtvt.. Sy rs die faham...tp maybe itu sikap die kot x nk pndg bile panggil

3y trước

anak kakak sya mcm tu sehingga la nak masuk taska...bila da msuk taska,dia da lancar dan lurus bcakap..

Sma nga ank sy skrg sis.. 1thun 6bln..pgil nma adakala dgr adakala x.. Now msih xblh bckp.. 2bln lg kne jmpe pkar.. Ble doc bgtau kmgkinan speech deley.. Airmta nk ngalir je..

2y trước

anak sy pun sama..🥲 skrg anak sis mcmna

sma mcm anak sya... tu la sya risau juga.... tp babling dia aktif... dlu msuk dlm tab mndi dia main air ok.. skrg tgn pndi flapping... risau sya....

3mo trước

Anak sekarang mcm mana? Okay ke?

anak.saya.da boleh nyahut bila panggil.nama dia.. da blh dtg kalau jauh Dr mama. bila.panggil pun sama menoleh. 1 thn 3 bln...tp bila tya nak.ape semua angguk2 geleng2 je..huh7

anak sy sebaya ank puan.. ank sy die panggil Ayah die lurus Sebutan dgn opah nya.. tp Tang Saya die ikot pe org sebut.. bukan ibu chaa caa🤣🤣 geram jugak rase hehehhe

Sis kena perhatikan anak sis.. Cuba tengok, sama ada dia orang yang lebih visualise, auditory atau kinesthetic.. Sebab dari situ pun ada cara nak panggil pun..

Dari lahir sampai skrg. Mmg dok panggil nama dia. Start 6bulan bila panggil dia toleh. Tapi kalau dia ralek main. Edok le dia memandang. Panggil nama dia selalu.