Vaksin gabung

Anak saya kena gabung vaksin 3 bulan dan 4 bulan masa 9/9 nanti. Alasan sebab appt kk penuh katanya. Ada ke mommies yang berpengalaman macam saya? Baby macam mana? Meragam ke? Kita risau kalau tiba tiba demam. Masa cucuk 2 bulan anak saya okay je, cuma tidur lama sikit masa balik dari klinik. #firstmom #vaksin #ingintahu

17 Các câu trả lời

boleh je sis ckp xnk gabung.. delay sikit.. sebab nak dapat kan 1 vaksin TU ..anak kite xselsema xdemam.. kalau anak tgh xsihat sye delay vaksin..

tkpa delay ..rsw jgk klw terus dua. bby sy 2 kali vaksin sy delay sbb nk tnggu bby sy btl2 sihat..tu pn lps vaksin mesti demam lemah je lgi gabung dua .

minta asingkn vak sis..dh ada kes bby meninggal sbb gabung dua vak..klu blh xnk ambil risiko..selagi boleh tolak2 sis..ambik satu2. kesian bby.

I pernah di offer mcm ni anak sulung sbb terlepas ke tak ingat mcm mana. Tp nurse sendiri cadangkan asing sebab kesian baby.

Mm tu la psl..risau juga kn.. dkt Sabah & Sarawak mmg ada bulan yg kena bgi vaksin dua jenis terus..tu risau juga ni

anak sy cucuk 6bulan balik nangis teruk..sehari jgk la

wajib ke vaksin?

3t trước

Tak wajib, tapi demi kesihatan anak, amik lah. Kita dulu pun amik vaksin juga masa kecik kecik kan. Okay je ibu ayah kita dulu