Bantun Saya pliss

Anak Saya demam , bdn kepala panas tapi kaki tangan sejukk .. kenape ye ? Panas pon tk kurang , lap pkai air asam jawa , ubat pon dah mkn tapi pns jugak .. g klinik swasta doktr ckp dmm je .. Pernah Tak anak mummy2 mcm anak Saya ? Dan mcm mne ye nk kurang an pns anak #bantusharing #seriusnanya

6 Các câu trả lời

Untuk saya kalau kurangkan panas anak, selain ambil ubat, tak bagi dia pakai baju & seluar, sebab haba anak saya makin naik bila berpakaian, hanya pakai pampers. Tapi boleh cover dengan kain/tuala nipis. Lap2 dengan air yang temperature bilik je. InShaAllah makin baik nanti. Semoga anak sis cepat sembuh ❤️

ank sulong sy dulu klau demam mcm tu jgk,bdn panas,kaki tngan sejuk,selalu jelum bdan ank,sy jelum dengan air daun bunga raya,xpon dengan air suam ja air suam bila kita jelum,bertindak blas,bdan ank akan cepat kurang panas,tpi kena rajin jelum la..

Kira tutup bahagia organ jelah.pakaian barut je...duduk dlm aicon tapi jgn sejuk sgt...suhu nyaman 24-25dc

Ank sy pn mcm tu hari tu...4 hari kna masuk air...warded..

try mndikn dgn eo lemon insya Allah panas kurang..

cuaca skrg .. pakaian pakaian yg nipis2..