Anak masih tak boleh berjalan!

Anak saya dah 1y1m tapi masih lagi tak pandai berjalan. Merangkak pun tak lagi. Tapi dah boleh duduk dan berdiri jika dibantu. Kalau tak, dia tak pandai buat sendiri. Ada ke anak mommies yang sama mcm anak saya? Saya risau sangat, sampai anak saya kena buat physiotherapy di hospital 😔 Tapi gigi dia dah banyak, so far yg saya nampak dah ada 8 batang. Orang dulu kata, kalau anak lambat berjalan mmg gigi akan tumbuh banyak dulu. Setiap kali nak legakan hati saya, saya fikir mcm tu. Tapi betul ke tu eh? 😅

2 Các câu trả lời

betul la tu kot😅 sbb ank sy 1y1m x tumbuh2 lagi gigi tapi dh pandai merangkak dgn berdiri jalan x pandai lagi

sblm2 ni parents ada spend time bawa grounding, latih bby?

5mo trước

keep doing it frequently. masa dia bdiri dgn bntuan, cuba bawa ank bertatih sekejap2. tang merangkak, bila ank berada di posisi meniarap, bantu ank bengkok kan dan tolak kaki bby.