Normal ke ank tak pandai duduk sendiri

Hello mommies. Nak tanya, baby saya setahun sebulan blm pandai berjalan tapi pandai duduk sahaja.. Kalau duduk tu dia tak pandai duduk sendiri.. Dulu masa 6 bulan hingga sekarang dia tak pandai meniarap & merangkak.. Setiap kali saya ajar dia berjalan, 2 3 langkah dia akan menangis.. Kalau bergerak dia akan mengesot menggunakan punggung. Adakah itu normal? Sbb yg merisaukan saya adalah setiap kali duduk tu dia perlu bantuan dari sya, sbb tk pandai nak bgn sndiri.

5 Các câu trả lời

Anak saya 6bln lebih bru pandai meniarap sndri tp tk merangkak skrg 9bln lebih dduk pon dgn sokongan tp dia ada jgk la try utk bngun masa kt baby cot . bln11 ni saya kene jumpa doctor utk cek perkembangan dia, anak saya lahir prem tp anak buah saya pon prem tp skrg 11bln nk pandai jalan dah

Hai puan, mcm mana sekarang? Anak puan dah boleh berjalan atau merangkak? Sbb anak saya sekarang 1y1m pun mengalami situasi yg sama mcm ni. Risau sangat dibuatnya 😔

hi kak, ada jumpa pakar tak? sbb baby saya pun sama 1 tahun 2 bulan Baru pandai meniarap. baby saya pergi physiotherapy and occupational therapy. rujuk doktor ASAP.

Puan xperlu bantu dia biar dia cuba sendiri

7mo trước

hi kak, ada jumpa pakar tak? sbb baby saya pun sama 1 tahun 2 bulan Baru pandai meniarap. baby kena pergi physiotherapy and occupational therapy. rujuk doktor ASAP.

Rujuk pada doktor