susu yang sesuai untuk anak selain susu ibu & susu tepung

Anak saya dah 11 bulan.. selama nie saya kasi susu badan je.. sejak² says ganti puasa Susu pun Makin kurang.. lepas tuh saya try kasi susu formula.. tapi dia tak boleh minum Susu formula/susu tepung.. dah macam² jenama saya cuba.. dia taknak minum.. kadang² sampai dia muntah sebab minum Susu formula.. lepas dia minum mesti Naik bintik² merah dekat mulut ngan badan.. susu kambing pun saya dah penah cuba.. saya risau sangat.. kenapa boleh jadi macam tuh ye.. apa patut saya buat? Ada tak mommy² yang penah lalui macam saya.. boleh bagi Saya idea??

2 Các câu trả lời

Macam mana kalau mommy pam susu lepas berbuka puasa. Buat stok susu untuk anak. Sebab nampaknya baby mommy setakat ni serasi dengan susu ibunya saja. Untuk susu formula yg mommy baby tu, jelas tak serasi. Baby alergik. Sebab naik bintik2 merah dan baby muntah. Boleh tahu, susu apa yg mommy pernah bagi? #TAPsupermoms #TAPactiveusers

4y trước

Bile mlm tak dapat nak Pam susu bab baby trus menyusu badan je.. bile siang time krje bru boleh Pam susu.. Mommy penah kasi susu dutch baby,similac,frisolac,lactogen,anmum,susu kambing arrayan,S-26 gold,dugro ,dugro soy Banyakkan mommy day try semua tuh Tak boleh..ermmm