perlu ke bedung

Anak saya bru nk msuk 3 bulan berat 6kg kalau balik kg makcik2 selalu bising suruh bedung. bedung ni wajib ke tak sebenarnya dn utk apa? sbb anak saya badan dia berlemak jd dia tk suka kalau kena bedung mesti dia bukak blik

18 Các câu trả lời

bedung perlu utk baby tp klau Sampai baby dah pndai bukak2 sndiri kaki tangan jdi bahaya la pulak sbb risau ternaik ke muka bedung tu..baby sy bedung kat 3 bulan ja lpas dah pndai naik kaki tgn sy dah stop..agak bahaya sis...

tak wajib pun bedung. saya masa pantang baby kuning tinggi so nurse dan doktor tak bagi bedung pun. anak saya masuk 2 bulan saya cuba bedung sebab dia tido asyik terjaga. alhamdulillah tido elok

tak silap taknak bagi baby terkejut time tidur kot . tapi saya tak bedung pun , sbb dia mmg tamau .mesti mgamuk. n kbanyakkan budak zaman skrg ramai tak suka bedung.

bedung ni kalau baby cepat terkejut sampai tak boleh tido mmg berguna la. kalau anak awak bole tidur lena tak patut jadi isu pun.

tak wajib pon. bedung ni utk buat baby rasa aman. rasa mcm dlm rahim ibu. bila tido baby xde terkjot2. itu je awak

3 bln xyah dah. Dia tgh blajar nk berguling. Nanti kalai bedung xda peluang dia nak belajar

anak sulong sy xbedung pon...anak kedua die kalau nk tido SUKE bedung...

jangan dengar cakap orang