susu formula

Anak saya bru brusia sebulan lbih dan saya beri dia minum susu lactogen,, Dan semnjak dia minum susu formula dia buang air besar 2@3 hari bru buang air besar,, adakah itu normal???

9 Các câu trả lời

Kalo fully breastfeed mmg normal lh kalo bby xmmbuang n xperlu risau pn. Tp kalo guna susu formula n ank xmmbuang dlm 2-3hr, kena risau sbb bimbang kalo susu tu buat ank sis sembelit pulak. Kalo ank kerap mmbuang pulak 1 hr smpai 3-5 Kali mmbuang, pn takut jugak ank cirit birit, mngkin xsesuai ngn susu FM tu. Sis try beri susu lain utk ank sis. Biasanye susu FM ni, kna try n error depend ank sis utk terima n suai ngn susu tersebut. Ln bby ln kehendaknye. Xsume sama.

Tak normal tu sis. Maaf saya bertanya sebab saya pun pernah lalui masalah macam sis yang anak tak berak setiap hari. Sebelum beri susu formula, masa masih breastfeeding, anak berak setiap hari ke? Kalau ye, dan tiba2 dia berak selang 2 - 3 kali lepas bagi susu formula, itu makna nya susu tu tak sesuai untuk perut baby sis. Kena cuba tukar susu lain

kalau minum susu formula rasanya dalam sehari should be a few time jugak dia buang air besar . tpi kalau susu badan tak buang air besar 2 @ 3 hari tu normal. . klw guna susu formula sehari dia akan membuang jugak . mcm dulu anak sy minum lactogen jugak dia membuang everyday

Tak normal sis.anak sebulan kena membuang 3 kali sekurang kurangnya sis.susu lactogen tak semua anak sesuai sis.kalau memang sis nak bg susu formula saya cadangkan dupro..boleh je bg susu mahal2,cuma tak semua parents mampu lg2 time gawat mcm ni kan..

dia smbelit ke?klu xsmbelit xde mslh..klu dia nmpk xslese,mcm perot kembung sbb susu ke byk mragam dr biase ke,kne tuka susu

5y trước

Anak sy perut kembung.. slalu mnangis Spt ssh nak buang air besar. Susu apa yg sesuai ya ?? Susu bdn kurang air susu tpks mix dgn susu formula.

normal . ank susuan sy smggu skli je poo poo . breastfeeding . cuma bila da start mkn mcm² . baru hari² dia poo poo

Anak saya minum lactogen jugak. Menangis2 dia sembelit. Ni dah tukar susu. Alhamdulillah ok dah

Tal sesuai anak sulung saya dulu pun SAma saya bagi ;actogen berak keras n saya try duct baby

Tak normal kalau bagi susu formula. Boleh tukar susu and seek advise dari doc