Bayi 3 bulan berat 8.4kg (susu formula)

Salam semua, saya mahu bertanya normal ke baby berat 8.4kg dia bru 3 bulan? Saya bagi dia susu formula memandangkan susu badan dh tkda. Lepastu kalau baby minum formula ni berapa jam nk bgi susu ye? #nktahu #ingintahu #firstmom #pleasehelp

7 Các câu trả lời

anak Saya 2 and 1/2 month dah 7.5kg. Doctor xde ckp apa². mungkin normal kot. anak Saya tinggi lagi. semua ingat 6bulan. Ikut bmi Okey means Okey kot sis. Jgn risau .. 🥰 Saya pun bagi formula je.. xde susu badan..

klu graf ok xde prob..tinggi..berat n BMI.ank sy 1 tahun 10 bulan berat 17kg..refer doc..xde pe sbb die tinggi..sume org ingt die umo 3 /4 taun

2y trước

klau terlebih berat n x selari doc takut jd obes..kencing manis n jantung..tu y misi kk bgtau sy aritu

Wah sihat nya anak puan.. anak saya 3bulan 6.5kg pun saya rasa dah tak larat nak dukung 😄

2y trước

ank sy baru sbln lebih dh 5.4kg last timbang sblom new year ..

Ikut graf tumbesaran bayi dekat buku pink/biru tu. Klau BMI okay, then okay lah tu.

Kalau doktor kata normal, then it's normal. Jadual penyusuan masih lagi ikut demand baby.

2y trước

Puan ikut sahaja saranan doktor. That would be good because you have different opinions to be considered.

Bole sy tau anak puan minum susu ape ?

2y trước

sy pun bg anmum jgk masa 1bln...berat naik mendadak..berak taik biji2 x cair n berak berdarah..skang guna lactogen alhamdulillah berak ok berat dia pun ok..

normal