Pampers yang tahan lama,tak bocor dan mesra poket

Hi. Anak saya boys 2y & 1y. Issuenya both kuat menyusu jadi Pampers cepat sangat habis (1pack,1minggu) boleh suggest tak Pampers apa yang affordable dan berkualiti/tahan lama Kalau day use : 4keping Kalau night use : 2 keping Molfix pants&tape (5/10) - cepat naik rashes - gel cepat terkeluar - tape/pants getah mudah koyak Drypers wwd pants&tape(7/10) - bocor - kapas berketul bila pee Petpet gold (9/10) - cepat penuh Huggies (7/10) - bocor - kuat bau pee Huggies airsoft (8/10) - full coverage tapi cepat kembung melampau Mamypoko airfit (9/10) - bocor untuk 2y Genki (5/10) - pee sikit bau da kuat - rashes *Baru purchased aiwibi & momohouse brand. Tengok macam mana nanti sesuai ke tak Anak yang 2y, mudah naik rashes. Some of the Pampers yang dapat sample dia tak boleh pakai. Now ekonomi xberapa nak cantik Plus barang2 banyak naik.. Side note : bocor on wings even Baru pakai/size betul/sensitif skin(eczema)/ no toilet train (special kids)

19 Các câu trả lời

tak tau lah sis. bagi sy semua pampers ada kelebihan kekurangan dia sendiri. tapi kalau naik ruam tu sbb lambat tukar. kulit anak dah sensitif pastu lambat tukar pulak tu yg jadi ruam. cuba lepas ni pampers dah nampak penuh je tukar, jangan sampai penuh membulat sampai belakang tempat najis. tengok camne naik ruam tak.

9mo trước

getah yg konon anti leak tu la yg dia gatal. pet2 gold dia ok xgatal tapi itulah cpt sgt mengembung size MMG ngam xl. berat 12kg.xlonggar tak ketat. tapi tu dpt dia seluk, MMG mengaru je. ye MMG susu 9oz je manjang,makan xnak. tu MMG ssh sgt nk off pampers. bila susu berak pun kerap. lagi mengaru kepala.. adik dia nasib ok XDA issue. si Abg je MMG anak mahal.

Kalau awak x keberatan nk cuba pampers jenama Giant @ Lotus boleh try. Tp sy x tahu feedback die mcm mana. Senarai kat atas tu nmpk mcm pet pet gold okay kan bg awak. Kalau pet pet biasa okay x?

9mo trước

pet2 biasa Kt speedmart xnmpk lagi banyak gold. rumah jauh dari bandar n market. saya tengah cuba brand yg aiwibi ni momohouse pulak tgk MCM mana penerimaan

sya cube midori... sbb anak sya pun sama... tido mlm 2 botol susu akan dihabiskannya.. so far guna midori tu not bad... adalah sometimes bocor tpi xkerap sprti sbelum guna midori

9mo trước

ye..kat shopee...

Kalau saya pula rasa molfix paling tahan lama dgn anak. And getah keliling soft memeri tak beri kesan merah kat kulit. Lagi satu mamypoko yang antimos pun ok.

sebelum ni anak pakai Mamy poko drypers smua rashes juga .. then tukar moflix tpi ambil saiz besar.. alhamdulillah dah xpernah rashes lagi .. saiz kot xsesuai

9mo trước

size ok. anak MMG kulit sensitif SBB getah kat kelengkang. cpt gatal.

pmpers kena try n error tkut stgh budak ssuai stgh budak tak sesuai. to nk suggest try jenama lotus tgk. bg sy okey jenama tue...murah pon murah jgk.

9mo trước

oh yeke. tak pernah try SBB kawasan saya XDA Lotus atau giant.. dlm shopee ada ke? SBB nak try jgk beli 1 pack dulu

drypers dgn Huggies pants anak saya pakai ok.. tak tahuu la nak tolong suggest pampes apa lg.. puan kena start toilet train dah kot 😅

9mo trước

adjust. dia gatal kat getah anti leak tu. kejap2 mengaru Smpai melecet. walau baru je pakai

yg 2 year tu boleh slow2 potty train. inshaAllah. kalau 2 year dah potty train, bajet pampers boleh fokus pada yg 1 year ni je rasa..

9mo trước

susah sikit awak SBB anak saya special kid. ssh nk faham n XDA words lagi. jadi MMG kena pakai Smpai dia pandai urus diri. itu yg masih on Pampers lagi.

rse mcm da sume jnis pmpers sis da try tu.. x tw da nk suggest ape.. rashes tu cuma kne kerap tukar & try nappy cream..

9mo trước

Anak 2y MMG sensitif sikit kulit dia Plus eczema,tu kerap tukar. offspring n applecrumby tersgt la mahal. now saya try order aiwibi and momohouse dulu.

boleh dah kot potty train diorang sebb dah besar dah tu. mna tau try try kot boleh bebas pampers dah😆

9mo trước

baca la komen2 kat atas tu. penat nak explain. saya tanya jenis Pampers je.