ANAK NAK MASUK 3 TAHUN STILL PELAT ( BAHASA ALIEN )

Anak saya berumur 2 tahun 10 bulan. Tapi masih pelat cakap , tak pandai sebut nak susu atau pape. Just bagi isyarat saje... Bila nyanyi masa tgok cartoon dia nyanyi pelat tp still boleh faham apa dia ckp , n ada nada nyanyian dia. Sape ada pengalaman mcm ni . Apa perlu sy buat...

2 Các câu trả lời

ank no4 sy camtu..pelat n berbahasa alien sampai nk masuk 4 tahun..tp alhamdulillah masuk 4 tahun dia dah mule ckp elok n ansur2 bahasa alien hilang.. skarang dah 7 tahun..budak y bijak..klau bercakap xleh lawan dia🤣

5mo trước

insyaAllah..tp kite ttp kena bantu..bnyk berkomunikasi dgn dia..bnyk tunjuk n ulang ayat2 mudah.bawak dia keluar..bila nampak pokok..burung..kucing..ulang2.lg elok dedah dia pd persekitaran n bergaul dgn bdk sebaya.ank sy mmg lewat bercakap..masa 2 tahun tu baru sebut ma pa.. semua tunjuk n alien.