Anak Lambat bercakap

Hello .. Saya nak tnya anak pham smua yg sya ckp dan sruh ambil xpi ank sya x pndai nak ckp bnyk cntohnya cuma.. mama.. minum..abang pun dia sebut x betul.. dia sebut wawang..kadang dia sebut prktaan ambil prktaan ujung jak.. mcm baju .. dia akan sbut ju.. tlong bagi pencerahan.. ni anak pelat ckp ka atau ank lmbat ckapp?anak sya umur 3 tahun 1 bulan

2 Các câu trả lời

3tahun patut dah boleh buat ayat simple. Puan teruskan bercakap dengan anak & betulkan perkataan yang dia sebut. Slowly. Suku kata by suku kata. Pada masa yang sama, cuba refer pada nurse/Dr tentang masalah anak puan ni masa check up rutin. Diorang akan bantu puan😊

ohh begituu.. okay terima kasi..