TAK NAK MINUM SUSU

Anak saya baru masuk 7 bulan (6/10). Tapi dah hampir 3 hari dia tolak untuk minum susu. Kalau mnum pun dalam 1-2 oz je. Tak seperti sblm ni 5-6 oz. Dan gap tak minum susu sehingga 5 jam lebih. Anak saya makan nestum + susu dengan sukatan 8+2. Sekali sehari. Adakh anak sy terlalu kenyang sehingga tak nak minum susu? Saya risau anak dehydrate. Tolong bagi cadangan. Terima kasih

2 Các câu trả lời

minum susu sedikit x apa drpd x minum langsung... mungkin dlm tempoh 5 jam puan ada bg air masak ke, mknan lain ke... perut dia kecik je... bkn mcm kita... parhatikan tahi nya juga... utk pastikan ususnya proses mknan dgn baik...

2y trước

Terima kasih

mungkin kenyang atau perut br belajar nak hadam... 6 bulan adalah bulan penerimaan mknan atau pengenalan mknan pd bayi

2y trước

Baik. Terima kasih🤗