Baby pneumonia

Anak saya baru lepas demam... dan sy perasan batuk dia prolonged. Jadi sy buat keputusan utk check kat hospital pakar (Ara Damansara). Lepastu doktor ambik swab dari hidung dia, buat neb, xray and last skali sedut kahak Result dari xray tu, doktor tu cakap anak sy ada pneumonia.. and dia bg beberapa jenis ubat termasuk antibiotik utk merawat masalah tersebut. Next week sy ada appointment dgn doktor, harap2 bby sy bertambah ok. Kesian dia asyik batuk2... pneumonia ni perlu dirawat sebab boleh menyebabkan kematian.. Ada tak sapa2 boleh share pengalaman if ada anak yg mengalami sakit yg sama dgn baby sy?

2 Các câu trả lời

This is quite common but because of COVID, it’s better to monitor your child carefully. Got fever?

Anak awk berapa bulan tu? Harap dia baik2 dan sihat.