Sembelit.

Anak saya 7 bulan. Lately ni asyik nak berak meneran je. Keluar pun sikit je. Sikit sangat. Dekat seminggu dah meneran2 gitu ?. Mungkin ke sebab saya bagi dia makan nestle cerelac gandum & madu? Sebab sebelum ni makan yang beras & susu okay je poopoonya ☹️. Takde sembelit. Atau sekarang kurang minum air masak? Dia selalu buat main je botol dia. Hmm.... kenapa ye? Kenapa ye? Tolong bagi pendapat. Saya risau ?. Kesian tengok dia meneran ?. Nak bawak pergi klinik ke? Nanti dapat ubat ke? Sape ada pengalaman macam ni? Share please ☹️.... **lepas mandi memang saya akan urut2 tapak kaki, buat mcm kayuh basikal, urut perut dia. Dah jd rutin. **bila dia neran pun saya dirikan dia gosok2 punggong dia. **atau cara saya salah? ☹️...

2 Các câu trả lời

Salam puan, madu tidak elok diberi kepada bayi yang berumur 1 tahun kebawah