baby tidur semasa diberi susu

anak saya 4bulan. sekiranya baby tidur terus selepas diberi susu dan tk sempat disendawa. posisi tidur macam mana sepatutnya supaya baby tk tersedak dlm tidur? patutke posisi mengiring? saya confuse#firstbaby #seriusnanya #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

6 Các câu trả lời

Baby sye masa lepas luruh tali pusat dia tdo meniarap xmudah terkejut dan xmudah kembung.. lepas dia susu mmg xsempat nk burp saya terus meniarapkn dia. Kdg tgh tdo pon dia boleh burp atau kentut sendiri. Kalau tdo meniarap make sure xde apa yg boleh lemaskn baby mcm bantal ke atau kain.. klo baby muak masa ni pon xrisau sbb dia xkn tersedak n lemas dgn muak dia.. mybe dgn tdo mcm ni pon dia cpt sgt dpt tegakkn kepala, menjulur n merangkak.. klo 4 bulan dia pandai kawal kepala lg senang bg tdo meniarap, boleh ajr terus tummy time.. alhamdulillah my baby xpernah kembung perut bila tdo meniarap..

boleh jgk posisi mengiring. setakat ni baby saya baring terlentang lepas susu tapi belum sendawa takde tersedak pun. kena perhatikan la tgk mcm mana

ya sis . mengiring lebih selamat .

boleh juga mengiring.

Ya sis, mengiring.

mengiring