Bagi air pada baby

Anak saya 3 bulan 16 hari. Minum campur susu tepung ngn bf. Kena bg dia minum air kosong ke lps dia minum susu tepung? Ada yg tegur saya suruh selang dengan air kosong bila minum susu tepung. #ingintahu #firstmom #firstbaby #bantusharing

23 Các câu trả lời

bahaya bg baby mnum air kosong blh jd punca kematian. hati2 yaa mom sblm dgr nasihat org sekeliling. make sure dptkn nasihat doctor or nurse dlu.

2y trước

btl. kt news pn byk kita blh baca kes2 mcm nie. sbb baby punya organ still xblh nk process makanan or minuman lain selain susu ibu or susu formula bayi. lg pn perut dorg kecil je, xperlu minum byk2 pn. bahaya juga klau bg baby madu, konon makanan sunnah baik utk tahnik. xssuai, sbb dlm madu ada kandungan yg blh buat baby keracunan dsbbkn sejenis bacteria tu. kena hati2, makanan yg baik utk org dewasa blm tntu baik utk baby juga.