Kurang menyusu

Anak saya 2bulan lebih, sejak seminggu ni dia jdi kurang minum susu botol, biasa 2jam sekali 2oz-3oz tapi skrg 4jam 2oz, kdg 1oz je… sapa2 boleh bantu jawabkan kenapa ye😭 , saya risau .

4 Các câu trả lời

same situasi saya. baby 2bulan nk ke 3bulan. tukar botol susu pon gitu. sllu 3oz utk 2 jam. skrg ni 4jam tu pon 2oz paksa minum. risau saya. hrp² sbb bertukar bulan la. hmm

anak kak mcm tu jg..tapi kak paksa juga minum guna syringe mcm bg makan ubat.. letak hjung syringe kat tepi bhgian bawah lidah anak..

mungkin sedang dlm fasa growth spurt atau leaping phase

better consult dgn Dr