Bayi 1 Tahun Sembelit

Hi. Anak saya 1 tahun 4 bulan minum susu lactogen sejak umur 7 bulan. Lepastu dia sembelit bila umur masuk 1 tahun 3 bulan. Baru baru ni saya tukar kepada dutch baby pastu makin teruk sembelit setiap hari. Dan sekarang saya tukar kepada lactogrow probiotic tapi nampaknya masih susah nak buang air besar. Saya bagi makan sayur & buah tapi dia sejenis susah nak makan. Saya pun baru beli ubat sembelit & dah 3 hari dia makan ubat tapi still no changes. Nampak harini macam struggle juga nak membuang. Any tips yang boleh bantu anak saya? Kesian asyik menangis meraung bila nak berak. Terima kasih.

1 Trả lời

pernah try ubat enema tak?

4d trước

boleh beli kat farmasi, selalunya lepas masuk ubat enema, tak lama tu mesti anak membuang