sy first mom.. Anak sy bru cukup sebulan.. Struggle nye sy nk jaga die.. Dengan berpantang sendiri..

Anak menangis je.. 1 kerja pun sy xleh buat. Tggal sekejap menangis.. Siang malam. Nk pujuk susah. Mcm2 buat. Sampai sy ikut menangis skli. Sy rase mcm dah meroyan.diri sendiri pun tak terurus. Pantang entah kemana. Mkn nasi dgn ikan bilis goreng je Hr2. Tu je menu paling cpt utk elak ank nangis lama.. hari2 menangis bile tak dapat diamkan baby.mak mertua ckp biase la budak2 nangis. Kalau perkara biase mcm ni ke kehidupan first mom? #firstbaby #bantusharing #pleasehelp #advicepls

6 Các câu trả lời

saya suggest sis pakai baby carrier, senang sambil dukung dia boleh buat kerja lain. untuk lauk saya masak banyak2 sekaligus untuk 2-3 hari, masa nak makan saya panaskan je.saya rasa baby sis kembung/colic sbb tu tak berhenti menangis.