Anak kena gegata

Hi anak i kena gegata. 1y4m. Dah sapu ubat dari klinik pun tak function. Ada ikhtiar lain yg boleh share tak untuk hilangkan gegata anak. Sbb dia kecik lagi so doc tak boleh nak bagi ubat apa2. Just bagi calamine yg dos paling rendah. Mula2 kena dkt muka. Skrg dah 1 badan. Dia punya gatal tu i boleh rasa sebab i pernah kena masa pregnant kan dia dulu. Ya Allah gatal meremang 😭

Anak kena gegata
7 Các câu trả lời

kalau dlu2 kena gegata org pakai tepung ubi letak+ gaul dgn bunga cengkih buat mcm bedak sapu dkt tmpt yg kena gegata...... takpun try sapukan bedak sejuk beras tu try sm ada ok atau tak tuk sejukk. kulit ..mg ank cpt sembuh..aamiin

kalau dlu2 kena gegata org pakai tepung ubi letak+ gaul dgn bunga cengkih... takpun try sapukan bedak sejuk beras tu try sm ada ok atau tak tuk sejukk. kulit ..mg ank cpt sembuh..aamiin

kalo petua cina blh mandikan anak dgn air rebusan daun peria yg sdh dijemur kering..kedai seng sang yg jual ubat2 cina ada jual daun peria ne..hrp bby cepat sembuh yer

saya gosok pakai rambut je 🥰 pernah kena then my mok gosok pakai rambut dia lepas 1jam gitu hilang dah😍 sambil gosok sambil doa la benda tu hilang☺️

Letak kapur sihir klu kne gigitan seranga .. jgn letak bnyk letak sikit sapu bgi rata jee ..

klu sye dlu, sapu air garam kt gegata tu... memg rse merenyam, tp cpt elok..

try krim snowy treatment lotion beli kat shopee ramai kata elok