Anak 4 Bulan Selalu Lapar

Hi, anak dah berusia 4 bulan minum susu formula sahaja. Sekarang dia selalu lapar. Boleh ke sy berikan selain susu? Sebab Doctor beritahu kena tunggu 6 bulan. Tetapi orang tua saya cakap anak perlukan makanan lain. Petua orang lama vs zaman moden. Betul betul saya dalam delima.

7 Các câu trả lời

Hi sis.. Pendapat sy, xboleh if baca btul2 ikot saranan kesihatan.. Bby punya usus blum matang lg.. Mmg org dulu2 akn ckp tmbhla dgn mknn lain.. Smala mcm ibu sy. Mtk sy kasi kt bby, tp sy xkasi. Sy syg ank sy.. Kasi je susu. Jgn set mind xckup.. Minta doa supya ank kita ckup susu dan kenyang tiap kli myusu..in shaa Allah, ckup. 6bln nnti bru bole ksi mkn

Before 6 bulan jd bg makan apa2 lg sis. Just tambah dose susu je kalau rasa tak cukup. Usus bby tak matang lg utk hadam makanan. Lepas 6 bulan baru blh bg. Itupun yg lembut2 je. Jgn ikutkan sgt kata2 org tua. Mungkin iye, waktu dulu takde teknologi lg. Dan kita bernasib baik tak jd apa2. Tp skrg ni dah moden. Dan daya tahan bby x sama mcm kita dulu2.

Sabar sis. 2 bulan je lg. Jap je tu. Cukup 6 bulan baru boleh bg makan. Sb kita xtau keupayaan ank kita utk makan yg solid even mmg nampak dia salu lapar. Bagus la tu. Tandanya baby kita sihat. Kalau nak dengar cakap org tua boleh tp setakat dengar jela. Kalau pape jadi kt anak kita, kita yg akan bermalam dkt hospital bukan org lain. Sabar ye 😎

Sabar puan. Usus ank puan msih kecil untuk terima mknan lain selain drp susu. Skrg ni hnya susu yg terbaik untuk ank puan.

Memang kena bg selepas 6 bulan.. Sbb sis penghadaman bayi baru matang masa itu

pekatkan sukatan ssu

Bg susu ja Sis tggu 6 bulan br bg mkn sbb Doc Pena gtau sy baby 0-6 bulan minum susu ja pas 6 bulan - tua br bg mkn ni brmksd dia ada seumur hidup tuk mkn jd Jgn trburu2 bg mkn dia ada bnyk masa