Org tua bagi rasa buah and air kosong tanpa kebenaran!!!

Anak 4 bulan 24 hari. Dpt tahu ayah mertua bagi dia rasa buah oren and mak sendiri bagi isap air kosong sikit. Sakit hati sbb dah ckp jgn bg tp biasa la org2 tua semua ckp dulu bg anak elok je. Sy working mom so mmg takleh pantau bagi mak bpk jaga anak. Sis stressssssss and risau. Dah warning byk kali. Sbb dah jd mcmni sy rasa mcm nk intro terus bubur kosong. Supaya org2 tua saya tak kacau or bagi makan pelik2. Pendapat please #pleasehelp #bantusharing #firstbaby #1stimemom #workingmama

2 Các câu trả lời

4bulan macam awal sangat sis nak bagi makan bubur kosong takut saluran bby xbolee terima lagi..Maybe sis bolee try cakap elok2 dekat mak&ayah sis kalau xbolee jugaa maybe bolee mintak tolong orang2 terdekat untuk pantau n slowtalk dekat mereka ye .Sebab mak mertua pun macamnie jugaa dulu bagi anak Saya minum airkosong alasanny sulam lepas minum susu tapi alhamdulillah lepas suami saya cakap die da xbuat daa..Moga dipermudahkan ye sis n jangan stress2

Jgn ambik risiko nak bagi anak bubur terus dgn alasan sebab ayah mertua dah bg rasa buah oren dan mak sendiri dah bagi air kosong. Slow talk dgn diorang. Tak pasti, tanya dulu dgn doktor boleh ke tak. Anak ni bukan kita main pandai2 je terus nak introduce dia dgn makanan selain susu. Tgk dulu cue dia dah sedia belum nak mkn baru boleh introduce dia dgn makanan.