54 hari berpantang tanpa baby. Bagi kata2 semangat ye ibu2 yg baik hati..🥰

Alhamdulillah..hari ke 52 darah nifas stop sepenuhnya..yes, struggle sangat waktu2 sulit ni..emosi x menentu..tiada hari yg x keluar airmata dek rindukan anak syurga..namun Allah lebih sayang... Anak sy haritu lahir 24weeks.695g..sakit contraction dan lahir normal.. Comel je anak syurga. Lengkap dh semua. Punca? Keluar lendir darah dan ad bukaan awal.. doc scan rahim pendek dan lembut. Kalau pregnant lagi, sy kena buat cervical cerclage.. ibu2, doakan saya ada rezeki baby lagi ye. Sekarang sy direhatkan sebab dah cucuk depo sehari selepas bersalin. Doc x bg mgandung selagi keputusan uri baby belum keluar..doc juga nak cek gula sy sbb sy ada GDM masa prgnant.. Ibu2 tolong doakan dan bagi kata2 semangat kat sy...terima kasih ❤️

9 Các câu trả lời

Salam takziah puan. Sorry nak tanya 24 weeks tu baru 6 bulan kan ? Sya cuma nak tau sebelum ada keluar darah lendir dan ada bukaan awal tu awak ada buat apa2 something ke cthnya mcm buat kerja yg berat2 atau lebih bnyk lebihkan rehat dgn berbaring atau apa2 yg awak rasa buatkan awk ada bukaan awal dan kluar lendir darah tu ? Sya risau sangat sbb skrg niy sya dlm fasa 24 week tu jadi terbaca mcm niy hanya ingin berhati2 dan ambil langkah utk berjaga...puan sebenarnya kuat harungi semua niy sbb tu Allah bgi ujian pda mereka2 yg terpilih utk di naikkan darjatnya :) semoga puan sihat2 ya jaga emosi jaga mental puan dan jaga kesihatan .

3t trước

Okey awk...terima kasih juga doanya amiiin3x...tapi awk kena bnyk rehat tau,, jngn fikir sangat,,semoga Allah gantikan dgn rezeki yg lain lagi pasni... :)

xpe awkk jgn sedih² tau ikhlashkan baby pegi.. semoga ada rezeki lagi, sy salah 1 penah alami benda mcm ni tahun 2022 anak sy dah cukup bln tp apa kn daya allah lebih sygkan dia, lps dr tu sy sedih je and lama² sy ikhlashkan 1tahun kemudian Alhamdulillah sy mengandung lagi syukur skrg dah 8bln semoga bby kali ni lahir dlm keadaan slmt sihat walafiat, org ckp lepas ujan pasti ada pelangi☺️ sy doakan pasni awk pula yg d beri rezeki ye aamiinn

salam takziah puan.. sy pon pnah jdi mcm ni. sekarang mengandung anak kedua. sy pon buat cervical cerclege sekarang dh 32 minggu alhamdulillah. 35 minggu kena buka cervical cerclege ni.. xtaw la rasa mcm mna..bila buat cervical cerclege ni sy xberani dh nk buat kerja berat² risau..

3t trước

Terima kasih puan..alhamdulillah mudah2an puan slmt brsalin..nanti share pnjagaan smasa cerclage ye puan..

Salam takziah ibu, slalu juga sy baca psl rahim tak kuat ni di post Dr Emelda. Sy kuga pernah 2x gugur di awal pregnancy. Moga sis kuat ye dan dikurniakan anak2 yg comel2 lepas ni. Tetap redha dan inshaAllah ada hikmah dr Allah.

takziah utk puan. bersabar ye. sy doakan awk cpat pulih.seiring dgn waktu sy percaya ada yg indah menanti awk dihadapan, semoga terus bersemangat utk hari² seterusnya.jgn putus asa. pasti ada yg terbaik menanti.inshaallah...

slam takziah ye mummy.. sye pn ada jgk ank syurga 22 week twin.. dn lps tu mngndung plk.. dan prnh jgk cervical carclage.. bnykkn brehat dan jngn pkir bkn2.. ank kta dh tunggu ibu bapa dia di sna..

Allahuuu. salam takziah. mummy kuat ya. ikut saranan doktor tau. semoga Allah gantikan kalian dengan rezeki yang baik baik.

semoga tabah.. salam takziah