ALHAMDULILLAH

Alhamdulillah saya selamat bersalin pada 16.12.19 pada jam 1.29am di hospital wanita dan kanak2 KL. Rezeki sampai2 hospital ada katil dpt warded malam tu juga lepas cek ada pembukaan 3cm, tanda2 hanya perut mengeras dengan kerap je..memang benar la sakit beranak ni lain macam rasanya..hanya Allah yang tahu, lepas beranak, berpantang lagi, sakit luka jahitan lagi, belum lagi bila baby kena jaundice. Allahu, kita belum pulih tenaga lepas beranak, dah busy dengan jaga anak kuning pulak. Baby sekarang xboleh dipisahkan dengan jaundice rasanya..ramai sangat kena..baby saya kena masuk nicu 1 hari. Sekarang alhamdulillah getting better and better, berat dia pon da naik balik kalau tak berat turun pada 8% dasyat nya jaundice ni! Sekejap je berat baby boleh turun and kadar kuning tu naik dgn mendadak dalam masa 24jam je! Hanya Allah je tau sedihnya hati bila tgk baby baru lahir asyik kena cucuk ambil darah setiap hari..Jadi ibu2 or bakal ibu tolong pantau anak anda kita xsedar bila kadar kuning tu naik.. Dan lagi waktu ni juga la kita lemah penat pantang pon kelaut terasa diri nak bermanja dgn suami 24jam mcm dulu, tp xboleh dah sbb anak ada..kadang2 murung juga mungkin sebab badan terlalu letih. Apa2 pon doa kan saya dan baby yg terbaik ya! ?

2 Các câu trả lời

Semoga Allah permudahkan semua urusan sis, baby dan family 😊. Tahniah sis atas kelahiran baby, selamat berpantang ❤️