11 weeks

Alhamdulillah hari nie genap 11 week , tapi sy belum pernh scan lagi . Momy2 smua brapa week da scan ?

123 Các câu trả lời

Dah boleh pergi scan di usia 11w..buat pantauan saja awal2..doa banyak2 untuk kandungan sihat.. Saya haritu 6w5d dah scan..nampak kantung & baby tapi pada 9w scan semula,😢 baby dah stop growing & no heartbeat..size pun setakat 7w3d saja.. scan ikut atas & bawah sama result..tunggu 2w lagi ikut arahan pakar pun masuh sama size baby saya.. end up,masuk 11w saya kena cuci..Sekarang tengah berpantang baru 5hari😞

10mo trước

sabr ye sis..sy pon sme bln4 dlu..sedih gler..tp alhamdulillah skag da 11w da..sy doakn sis lekat lg ye pasni.. insyaallah

alhamdulilah.11 mggu tu dah boleh scan dah tu.tp x nampak rupa lagi.yg penting nampak jantung kedip2 mcm kunang2 tu hehe. saya pun baru 11 mggu.dah pegi scan masa 7 mggu aritu.nampak jantung je lain2 belum lagi.pergi lah, mesti momy sengih je tgk kedip2 tu 🥰

10mo trước

btl sis..tu yg kte harpkan

saya mula2 scan 6w lepas double line. pastu doktor suruh dtg lagi masa 12w untuk confirmkan. terus saya buka buku pink. skrg saya dh 32minggu. 5 kali scan swasta, 3kali kerajaan. swasta tu 2kali confirmkan preggy. 1 kali risau baby tak gerak tp perasaan saya je rupanya. 2 kali ni scan 4d tak boleh sbb baby songsang. kerajaan ikot doktor, sbb mmg dia nk scan masetu

3y trước

Masa scan yg 1 kali tu sis brpa minggu?

Today saya 11 weeks.. 2 hari lepas buka buku pink.. Dr scan mula2 baby senyap je.. Godek2 sikit sebab nak cek kot twins ke.. Tapi tak, sorang je..Baby active lompat2 dalam perut tu.. Nangis gembira saya masa tu dia nak bagi sign, “ibu saya dah gerak”.. Kaki tangan dah nampak.. Heartbeat pun cantik.. Im so touch 🥹

Sepatutnya sy daa 11w daa tp scan baru2 ni kantung masi kosong.. dan ada kluar warna coklat gelap setiap hari tp tdk setiap masa dlm sehari tu.. dan 2kali ada darah sikit saja.. jumpa Dr. Dr ckp tdaa bukaan juga.. ada ka tu biasa.. tp kantung masi blm nmpk apa2.. sy 1st time hamil… setelah menunggu hampir 6tahun😭

6mo trước

Sis mcm mane ye skang

sya first scan 4 minggu sebab ada sejarah gugur. setiap dua minggu akan pergi klinik scan untuk pantau jantung baby. moga ada rezeki kami kali nie.

2y trước

sama..semoga kita dan anak selalu sihat

Saya 4x dah scan😂4w sebab nak confirmkan pregnant, 10w saja2 nak checkup utk prepare buat buku pink, 11w KK pulak scan, and lastly masa berapa w tah scan lagi sebab nak pantau kesihatan baby, masetu sakit perut mual teruk lepas seharian puasa. skrg dh 18w alhamdulillah and dapat 2hari je puasa

Sy scan 9w haritu dh nmpk bentuk baby... Masa scan lg awal tu, nmpk kantung je... Pastu scan 14w mmg nmpk baby dh terbentuk sempurna, next detailed scan tunggu 20w+ yg ni Dr ckp nk kira jari ape semua tu...

3y trước

adei sis sama kes kita nie...nak h hospital pg cuci takut...tp bila cek pregnant tes MSI positif..saya 11w.6hri..cuma tunggu 2minggu lg tgok mcm mn keadaan...lgi.

Alhamdulillah. Saya scan 6 weeks(early pregnancy confirmation), 8 weeks dekat KK time bukak buku pink & 10 weeks dekat pakar puan. Masa 10w tu, alhamdulillah baby dah ada heartbeat and dia tengah buat senaman kaki. Comel sangat 🥹

sy klu xde rezeki da 3kli mcm awk.....kantung xde janin....kli ke 3 Ni sy scan....ikot da 10week tp kantung 8week.tp xnampak ape2....kli Ni sy btl2 kecewe..ble dpt Tau....KT umh Ade salah sikit sy da mrh n nangis...mungkin sbb tkt Dan kecewe

3y trước

byk² bersabar..doa byk²..sy pun pernah keguguran byk kali..rezeki selepas 9 thn..jgn penat berdoa tau..