39w 2d

Alhamdulillah . Dah selamat bersalin baby no 4 semalam 18/6/19 .. Mama tunggu jugak kot kot dapat 19/6/19 .. Tapi tak sempat .. Malam tu mama makan mi goreng pedas .. Mama cek contractions , kejap kerap kejap normal .. Then pagi esok tu , memulas sampai timer contraction cakap alert & danger .. Still mama tak p hosp lagi sebab tak ada tanda .. Tapi tetiba contraction memang tak boleh bawak bincang . Suami pulak keluar terlupa bawak phone . Menangis depan pintu . Hahaha .. Suami sampai dalam jam 10.15am .. Rushing ke hospital yang jaraknya makan masa 1 jam lebih tapi sebab bini menangis mengucap tak berhenti , perjalanan makan masa setengah jam je . Sampai emergency , tak tunggu dah .. Depa bawak naik wheel chair ke PAC . Yg tolak wheel chair pun kena marah sebab lenggang kangkung . Sampai PAC , tak sempat reg just tinggal buku je . dah turun tanda darah . Naik atas katil ketuban pulak pecah . Cek bukaan dah full .. Terus tolak masuk LR jam 11 pagi .. 11.19 pagi dah selamat bersalin baby girl 3.34kg .. Anak masuk NICU sebab mommy GDM On Diet .. Darah semua ok .. Tinggal kuning je . Mama discharge dulu . Esok mama ambik adik k .. Gmbr pun tak der sebab x sempat nak berkasih sayang dgn adik , adik dah p NICU ? .. TQ yg sudi baca . Saja share pengalaman kalini . Nasib baik tak terberanak dalam kereta .. ??

1 Trả lời

Kalau lambat pergi hospital macam ni nurse tak bising ke ? Sebab hari tu saya start sakit pukul 3 am . Pergi pukul 10 am , tu pun belum sakit sangat pun tapi nurse tu dah bising , siap perli perli .

5y trước

Xder pulak ... Ikut hosp jugak kot .. Hosp Sultanah Bahiyah Alor Setar memang terbaik setakat ni .. 4 org anak semua sini 💓💓