6weeks 6 days with history of fibroid removal.

Alhamdulillah.. 9/3/2022 Dr sah kn sy mengandung dh 6 minggu ( Klinik A) ( scan ultrasound dr atas perut ) . Then, 23/03/2022 Dr ckp nmpk kandungan msih 6 minggu ( klinik B & KK ). Sy mmg ada history pembedahan buang fibroid pada 9/9/2021. Masa Dr ckp kandungan msih 6 minggu & kemungkinan akan gugur. Hanya allah je tau sedihnya mcm mna. Tp sy tetap fikir selagi janin tu x keluar. Sy yakin dia ok.. 28/3/2022 sy refer pakar bedah sy dlu, dia buat scan dr perut mmg x nmpk apa. Lpas x nmpk apa dia terus buat transvaginal scan. Alhamdulillah , nmpk janin & jangtung dia .. 6w6d . Dr ckp x boleh kira dri last peroid sy sbb hormon sy x stabil.. so Dr ckp kne kira pregnancy ikut scan .. syukur sgt2 .. cuma Dr risau kesihatan sy & rahim sy. Mohon doakn sy & bby sihat slmt hingga bersalin. Sy kne follow up tiap 2 minggu ☺️☺️ .. Moga yg berusaha & sama mcm sy dipermudahkn urusan . Semoga tetap kuat 💪💪 .. P/s : sy hanya kongsi cerita & pengalaman. #firstbaby #bantusharing #information

6weeks 6 days with history of fibroid removal.
1 Trả lời

Alhamdulillah, semoga kandungan awak selamat & sihat hingga hari bersalin nanti amin yra.. sy pun sama situasi dgn awak, period tak teratur. 13/3 scan doc ckp 6w3d tp scan 27/3 doc ckp masih lg 6w5d.. kena follow up scan lg 2 minggu.. kalau baby still ukuran yg sama kena refer pakar.. doakan baby sy pun ada harapan untuk membesar & sihat ye.. terima kasih ❤️

2y trước

in shaa allah . amin ... terima kasih. jga diri .. bykkn rehat ..