Baby Boy

Alhamdulillah , 20 August ,lahirla baby boy sayaa , berat 4.2kg , emergncy czer . 38weeks 3days. Saya ade susu ,tp susunya kurang ,bila pump hanya dapt 50ml je , mommy tahu tak mcm mne nk bg susu banyakk sbb baby kuat nyusu , tolong sayaa mommy ?

Baby Boy
120 Các câu trả lời

Congratulations sis. Comel baby boy. 💖Tembam sangat. Nak Susu Badan byk. Seelok2nye nanti minum horlik panas, pantang nnt makan sup carrot susu dan air masak.

Keep bf puan.. percaya pada demand dan supply.. boleh juga sikat2 breast tu utk lancarkan pengaliran susu.. yg penting mind mesti positif..

Minum susu kambing suam2 tu sehari 2 - 3 kali.. Banyak kan minum air masak 8 gelas sehari.. Jgn lupa makan buah oren.. Comfirm melambak susu..

tahniah mommy,,selemat berpantang ye,,sihat btl baby😍,,,mom kne rajin urut buah dada tu,,,bnyk minum susu/milo, insyaallah susu akan keluar

Prut bayi bru lahir sebesar buah cherry aje.. kenapa xbyk?? Sbb byk tu je yg bayi perlukan... Lama2 nnti akn byk.. bgi je hisap..

It’s ok dear. Just give baby direct latch from breast. Your breastmilk will increase if u let baby direct latch from breast.

Gerammnye ya Allah..bru2 lgi mmg susu xbnyk sis..n bby mmg akn kerap nk ngempeng je..n jgn stress nnti susu kering

Banyakkan minum air masak/air mineral. Minum dn minum. Dpt 2L sehari pun ok. InshaAllah semoga Allah permudahkan.

kerapkan bagi susu. nanti lama2 susu akan banyak ikut demand baby . btw tahniah comel anak sis . semangat 😘

Alhamdulillah tahniah. Sis bersihkan x nipple kita. Kdg tersumbat dgn daki. Kena bersihkan tiap hari ye