baby kurang myusu.

hi mommy smua. bila anak da start makan. normal ke bila dia kurang nyusu. ape yg sy tahu, susu ekot demand baby. tp klu baby mnum dlm 24j , kire2 cuma 10 oz je. okay ke ? atau kurang dr anggaran yg sbnrnya. sy tak tahu samada baby kenyang makan ke , muak dgn susu ke 😩 #firstbaby

1 Trả lời

Anak sis 6bulan ke? normal jek pda sy klu anak suke mkn dan kurg mnyusu, sbb dia dh kyg kan makan mcm2.. mana mgkin bby muak dgn susu, susu tu la pembuka & penutup selera dia utk seharian, cuma makanan mudah buat dia kyg, tu yg dia mnum susu sikit dan msih teruja dgn rasa makanan yg baru bagi dia.. xpe sis, just follow the flow selagi berat bby msih oke, bby xde muntah2, sentiasa aktif, xde sembelit, maknanya oke lah tu..hehe.. chill ok..😘

3y trước

anak sy nak masuk 10m da. okay sis , tq explaination nyaa 🥰