тreaтмenт ғor вaвy jaυndιce

ѕalaм oυlѕ мoммy, вoleн ѕнare х.. rawaтan υтĸ тυrυnĸan ĸυnιng вaвy.. вaвy ѕaya da 10 нr.. тp ѕтιll ĸυnιng тιnggι.. нarι2 υlang ĸlιnιĸ dan нoѕpιтal.. вerмacaм cara da тry тp ѕυмe хвerнaѕιl мalaн ѕeмaĸιn тggι.. нarap ada ιвυ вapa yg ѕυdι ѕнarιng.. тq all... ѕalaм aιdιl adнa

тreaтмenт  ғor вaвy jaυndιce
54 Các câu trả lời

Bagi baby susu sahaja. Tak kisah la bf sahaja, fm sahaja atau campur. Ni pengalaman sy sndiri. Guna apa petua pn bukan menurunkan, malah menaikkan kuning baby sy. Dkt ward, pulun susukan baby every 2 hours. Pantau kencing and najis baby. Cukup 2 hari dkt ward, kuning baby turun mendadak

4y trước

вeтυl мoммy ѕy pn мacaм2 тry, ѕυмe хjalan... мalaн мaĸιn тggι... adмιт ward doĸ вawaн laмpυ вιrυ... oĸ plĸ... eѕoĸ тυ вlĸ.. da naιĸ plĸ...

Masa anak kuning sy xde pun mandikan die ngn ape² air petua....cume mandikan ngn air biasa je..lps tu kerap berikan susu ibu dan ibu kene makan makanan sihat....pastikan baby mudah membuang....lama2 kuning akan turun....In Shaa Allah..semoga baby puan cepat sembuh....

Bagi saya, kuning ni bergantung pada badan bayi. So kita tak boleh nak expect bila dia akan turun. Keep on breastfeed and bg dia berak banyak2 utk buang bilirubin tu. Lg satu, ibu kene pantang makan. No jamu, lada hitam, halia, kunyit, bawang putih n jerba2.

Anka saya hari tu 12 hari jugak kena kuning lepas tu saya mandikan dengan mandian herba cina. Boleh beli dekat kedai ubat cina. Lepas tu kerap bagi susu badan campur dengan susu formula, bagi susu formula sebab hospital yg suruh.

4y trước

мandιan нerвa cιna тυ warna ĸυnιng ĸe мoммy

Bagi mandi air daun inai @ daun belimbing buluh @ air lemon. Anak sy sesuai dgn daun belimbing buluh. Rebus daun tuu bg anak mandi air rebusan tuu. Dlm masa yg sama awk kne pastikan anak minum susu sejam@2jam skli.

Anak saya msa lhir kuning dia normal,, sekali msuk umur 2 buln tetiba kuning dia naik,, saya mndi dia guna air anggur hitam dan tetes sikit kat bibir dia,, alhmdulillah,, kuning lngsung trun,,

X pasti ubat yg mujarab sis coz baby semua mmg akan ada kuning cuma tinggi ke atau in control..kalau sy, mmg keep on going susukan baby jer..selang 2 ke 3 jam InsyaAllah sis cpt ok🙋🏻‍♀️

Kesiannyaa dia. Macam saya baby saya dr awal kuning, saya cuma bgi susu badan saja. And saya ada minom madu sesudu, pagi sekali malam sekali. Alhamdulillah kuning baby menurun dari 10-7.5-5.7-4.6.

4y trước

Saya takpasti tapi ramai cakap minyak kelapa dara tu okay.

saya amalkan minun susu kambing tiap hari n minum gulsan 2 sudu setiap hari. makan anggur hijau setiap hari. alhamdulillah serasi. reading tu drop trus scara brkala. dr 11 turun pd 10, 9, 7, 4

4y trước

ѕυѕυ ĸaмвιng хpanaѕ ĸe ѕιѕ

Anak2 sebelum ni sy kerap bg susu badan, walaupon dia tgh tido sy kejut paksa dia minum..tu salah satu cara bole turunkan kuning bby, 1 lg jgn mkn jamu @ ape2 ubat dlu..