SUAMI OH SUAMI

aku tertido petang. sblm tu ada bg tau dia. srh beli 100plus. ingt kan dah beli. rupa nya belum. alasan sbb aku tidur lagi. masa bagun tu aku kesal. boleh dia tanya perlu lagi x air tu? aku punya lah konsider bagi masa kt dia utk g beli.. srh dia rehat jap. alih2 dr jam 5 sampai 8 dia x g beli. aku dah ckp aku x nak keluar sbb penat. aku penat bawa perut. kaki sakit. bukan saja2. aku balik kerja pun sempat gi cuci baju and buat air utk dia. siap sempat beli cucur utk kudap dia balik rumah. aku nk terus terang knp aku marah. tp aku hanya mampu menangis. cukup lah tindakkan aku td buat cermin pecah. aku ni mmg kalu marah lagi2 bab terkilan mmg akan lebih agresif dr biasa. kadang x sedar buat sesuatu tu.. ini bukan sekali eh berlaku. banyak kali. sampai aku ckp "klu x nak aku lagi. biar baby hidup. biar aku mati" xniat weh. tp dlm ko tgh marah, terkilan kecewa. apa pun akan keluar dr mulut. last2 aku sndr g beli air tu dan siap beli makanan. and aku beli utk dia sekali. tp aku boleh kenang dia tp dia x boleh kenang aku.. lelaki mmg cm nie ke?

6 Các câu trả lời

Tidak la sis, Tak boleh pukul rata utk semua suami. Mayb sebahagian yg mcm ni. Sebelum kahwin dan selepas kahwin berbeza la sis. Lps kahwin baru nampak real personaliti. Saya tak rasa pasal 100 plus ni yg buat sis terasa. Mayb ni penyebab nya. Byk yg sis pendam. Ada baik ye sis buat luahan secara baik dengan suami apa yg sis rasa. Kadang sebab tgh pregnant pun boleh jadi. Tarik nafas dlm2 lepaskan. Berfikir masa sis dlm keadaan bertenang ye. Abaikan apa yg org fikir tentang sis. Kenyataan ye hanya apa yg sis lalui sahaja yg tahu.

Lelaki tu suami sis Sis yang pilih untuk kawen hidup duduk dengan dia Sis lebih kenal suami sis Itu pilihan sis kena hadapi kenyataan tuu Kalau kita nak dihormati kita kena hormat orang dulu Terutama suami Jangan bagi alasan mengandung kita takleh kawal emosi Banyak bersabar kawal emosi jaga diri jaga emosi jaga makan berkhasiat masa pregnant ni Nanti kesan pada baby pada sis pada suami pada rumahtangga sis Kalau rasa marah relax jap pastu pk dulu sebelum cakap n buat apa2… Okay sis Jaga diri

1t trước

Setuju jugak.. Belajar kawal emosi.. Nanti bila anak keluar, banyak benda lagi nak kena hadap. Mase tu lagi mencabar emosi ye..

Tak semua laki mcm tu. Puan lebih kenal suami puan mcmana kan. Kalau tempoh perkahwinan bawah 10 tahun, masih fasa berkenalan lg. So, selamat berkenalan dgn suami dan bakal bapa kpd anak kalian berdua. Banyak lagi perkara nak kenal. Lepas ni tak payah kenang dia. Beli untuk diri sendiri je. Itu duit puan kan. Kadang reverse psychology berjaya. Kena buat dgn hikmah. Jika dia tegur cara puan lain tak kenangkan dia, ha... terus terang dgn dia, cakap elok2, jangan agresive OK. Tenang2 aje.

Suami sukaa bertangguh + mungkin sis lebih sensetif drpda biasa sbb hormon mgndung. Suami sptutnya pekaa dgn keadaan isteri. Mgkin sbb 100plus je so suami rasa bnda tu xda la pnting sgt tulah kot dia btgguh tp dia xtau kita klo preggy ni mmg sensetif sikit apalg bila teringin ssuatu. Xpa sis jgn gaduh2 yaaa. Kawal emosi sis utk bby

laki sy pun camtu, sy lapar pun minta belikan dri pg ke malam pun xbeli.. tapi bila kawan kirim laju je dia beli ..sy ni ada mslh saraf, dlm proses fisioterapi lg ..hrp sy boleh jalan sperti biasa ..boleh uruskan diri sendiri ..sakit hati rasa bila ada suami yang cmtu kan ..kdg bila bru knl ok, dh lama bru jd gitu ..

1t trước

kalau dah tegur cakap banyak kali cakap elok2 takboleh buat apa dah 🥺 bukan salah sis, tapi perangai gitu dia sendiri kena ubah. dah besar ada otak boleh fikir.

beli je utk diri sendiri