just sharing

tak tahu lah apa nasib aku ni... duduk rumah MIL, tak disayangi . ni nk due dah ni . berpantang pun confirm2 lah xde org nk jaga . semua kne buat sndiri . stress.... hmmmm... xde tmpt aku nk luah. xde tmpt utk aku share benda ni . kadang aku rasa mnyesal . menyesal kawen tp xpastikan bakal suami aku tu ada rumah, kereta. aku duduk rumah MIL . kereta pun dia xde . aku g keje, aku kne beli kereta .. apapun xdisediakan

12 Các câu trả lời

Be strong awak.. Wlpon sy xde dlm situasi sis.. Sy hrp sis bykkan berdoa n sbr sbr dan sbr.. InshaAllah ujian utk oeg sbr ni bsae gnjaran.. Lagi2 ibu mengandung.. Doa tnpa hijab.. Doa byk2.. Sy wlpon duk umah sewa.. Klo blik jmpe mil.. Ade je laa die nak complained.. Kdg kdg smp gduh gan suami psl isu ni.. Tp nk wt cmne sbr jelaa. Kite kwen ni kwen gan fmly die skli.. Nak x nak kena harung.. Mse preggy smp laa skg ujian gan mil plus kaka ipar tu ade.. Tp lme2 rs mcm lali.. Penat jg ht org.. Kdg kdg kena ckp jg ape kite rs..sy hrp ade hikmah disbalik ujian sis, sy dan mumy2 yg lain.. Stay strong yeee.. Oh anyway sy dlu pantang sorg jg.. Anak frst.. Suami cuti smggu je.. Mil sy ade knflik gan sy.. Die ckp nak jg bby je bkn sy.. So sy ckp xpyh.. Sbb bby tu susu je.. Nk jg ape 😂.. So sy pntang sorg lps suami keje smggu.. Sy mse bersalin buasir kluar sbsar ibu jari, jht n koyak byk jg. 2nd dgree.. Anak msuk wad kning 3 hr.. N sy stay kt wad.. Mmg strggle pantang xde pnglaman.. Tp kena kuat utk anak.. InshaAllah Allah bg kekuatan.. Sis kena kuat

4y trước

tq tips

Adatlah.. Sy duduk serumah dgn MIL and 2 adik ipar. Bnyk benda la xkena. Memg terasa sgt. Sy buat pekak je. Lantak la nk ckp ape. Janji suami ada jaga makan minum keperluan sy dgn baby yg bakal lahir ni. And suami pun ckp jaga keperluan sy dgn suami je dh ckup. Kalau ikotkan pun MIL xkasi suami sy tutup kedai sementara utk jaga sy pantang nnti. Takut rugi xmeniaga. Tpi suami abaikan je. Suami lebih faham keadaan sy. Family sy semua duk jauh and keje. Xde sape nk jaga sy kat sni. MIL pun dh xlarat, uzur dh. So suami la kena jaga semuanya. Sy pun xharap sgt MIL or ipar perempuan jaga.. Ckup la ada suami sy.

4y trước

bagus lah suami boleh jaga. yg mana xdpt jaga, xambik tahu,xdpt cuti . hmm -nur

Sebijik lah kita, husb belum dpt kerja. Adik2 dia semua pemalas, mil slumber suruh masakkan dorang satu family. Kemas rumah yg Nauzubillah. Saya jee kne buat. Mulut FIL lak kuat sgt memerli saya. Sikit2 nk halau kami. Dhlh tgh pregnant 20 weeks, checkup apa tak buat lgi. Masalahnya dorang tak sentuh masakan saya. Sanggup beli kat Foodpanda. Pastu motif suruh saya masak byk2? Saya masak cara family saya pon slumber je komen2, depa taktau ka masakan depa tu cek pon main telan ja

4y trước

besarnya cabaran utk sis . semoga dipermudahkan .. -nur

Tiap orang berbeza cabaran dan dugaannya sis. Cuma percaya dan yakinlah pada Allah, setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya. Allah lebih tau apa yg terbaik. Sentiasa berbaik sangka pada Allah ye. Allah uji kita ikut kemampuan kita. Maaf sy hanya mampu menitipkan kata2 ini buat sis kerana saya tiada di situasi sis. Tp percayalah, saya dan lain2 juga ada dugaan untuk kami 😊

4y trước

terima kasih .sy mmang perlukan sokongan sekarang ni . lebih2 lg sy ada depression. -nur

Saya pun sama almost setahun stay rumah MIL, kadanh kadang apa dia ckp tu mmg terasa, tpi pekakkan telinga jela. Itu je saya mampu buat, kadang kadang saya melawan jgk. Tkdela saya nak diam mcm org tkde perasaan. Luahkan je, jgn nak jaga hati org sgt smpi kita ni makan hati. Pape pun, semoga dipermudahkan urusan awk.

4y trước

terima kasih -nur

Same laa .. dah 2 tahun duduk dengan mil .. duluu sebelom ngandung asek kene perlii jee .. sampai menagis dengan suami 😣 .. skarang dahh ngandungg asek cakap kite ni pemalas 😔 .. bile cakap nak pantang rumah ayah mule laa cakap kite mengade2x .. kadang dahh tak kuat .. macam nakk becerai dengan suami 😭😭

4y trước

hmmmm xmampu kak -nur

be strong sis 💪, sy tau rase tu. sy pn duk rumah MIL. sy duk ramai2 dgn keluarga suami. adik2 suami semua lelaki, pak sedara suami pn duk sekali. tk selesa tu jgn citer lh allah saja yg tau. nk g mane2 pun pinjam kereta MIL, semoga kite terus kuat dgn ujian allah ni. hmm 😔

4y trước

kan... sy kt sini kdg2 sedara mara dtg . dorang ni dtg jenis xbagi salam , masuk je rumah mil ni. terkejar2 lah saya lari pakai tudung. kadang dorg dh smpai pun, xde siapa bg tahu saya ade tetamu. hmm -nur

Sabo la sis. Saya dh 6 tahun dok ngn MIL. Pantang Saya siap2 amek confinement lady, sebab saya pun anak petama dan sgt blur2. Lain2 biasala dok 1 umah reramai nih byk la hal kan. Moga sis tabah

4y trước

tq . tp budget takde nk ambik confinement lady. kusut suami sy -nur

Be strong sis.. ada je orang yg berpantang sendiri. Kalau kita rasa susah, kat dunia ni ada lagi yg lebih susah dari kita. Bykkan berdoa k..

4y trước

hmm.... sy nk berpantang sendiri . kalau beli lauk2 nk simpan dlm peti ais pun, peti ais kecik. kadang sy beli makanan sy, habis dikebas . langsung xingt saya . sedih

Kuatkan semangat sis... Cabaran kita semua tak sama... Byk kan berdoa, agar hati kita tenang, luah kan hati kat Tuhan juga... 😊☺️

4y trước

baik terima kasih -nur