Dilema

Ade yg kt sini brkhwin dgn duda? Sy brnikah dgn suami sy duda ank 3.skrg pregnant ank sulong suami tp rsa sedih sngt2.. Prsaan suami nk dpt ank sulong mmg xde excited pun. Mmg sy terasa sngt2. Kndungan dh nk msuk 7 bln.. Brg ape pn sy xbeli lg. Suami mcm endah xendah je. Sampai sy trtnya suami nk ke ank dlm kndungn sy ni.mmg touching sngt pdhal sblm ni sy kuat sy mmpu tempuh ape yg brlaku dpn sy tp bile mlibatkn bby dlm kndungan tu sy jd lemah sngt2.. Sy prlukan nsihat dan sokongan ahli dlm ni. Trima ksih.

38 Các câu trả lời

Diorang memang la nampak takde amek berat hihi, suami saya pun cmtue..tapi duit barang baby, check up dia dengar je dan bagi perhatian, maybe diorang tak tahu nak react macamana..kalau nanti nak beranak, diorang la paling kelam kabut, sanggup tido dalam kereta semata nak tunggu isteri dalam wad.

Sabarnye sis...saya kahwin bukan ngn duda pun...n lepas setahun lebih bru pregnant...sy excited r sebba satu boleh tutup mulut org...tapi husband sy biasa je...even sy g tmpt baju2 baby dia biasa je xse perasaan...kdg2 rasa down tp sy pl positif my e dia xtau nk respond mcm mana agakye...huhu...

Sy dgn hsbn khwin sma2 bujang tp mse ank prtma tu.. Langsung xde riak exited kat muka hsban.. Sedih jgak la.. Tp ank seterusnya, dia plak yg exited nk sediakn brang2 baby.. Skg preggy 7 bulan Ank ke5, hsban dah nk bawa sy beli brang2 baby hehe.. Sy ckp" tunggu lepas scan hjung bulan ni hehe..

5y trước

Oo mcm tu.. Xpe sis die dh start excited yg ke 2 n 3 alhmdulillah okey la nmpk hppy bile suami pn excted kan.

Maybe sbb dia berpengalaman sis. Husband saya duda juga tapi dia okay je. Kdg2 macam xda emosi. Kdg2 sgtla penyanyang. Dia kata..risau nak happy lebih2. Risau esok2nya sedih. Laki kdg2 selalu pikir panjang kalau melibatkan keselamatan kita. Positif tau sis!♥️

hmm .. bukn msalah bujng/duda tpi depends pada suami tu sndri jugk . Sy mse pregnt ank first suami care sngt . Tpi syg xde rezki . Then skrg pregnt sec . Endah tak endah je . Tpi Klau teringin pape Alhamdulillah masih dpt . Syukuri apa yg ada hidup adalah anugerah 😊

Sabar ye sis. Suami saya yg bujang sebelum kawin pun bila anak first mcm x endah. Barang a-z saya cari sensorang. Pegi check up sensorang. Nak usap2 bual2 ngn anak dlm perut pun jarang. Sis kene kuat demi anak. Mummy sedih nnt anak dlm perut pun sedih.

Sabar ya awk.. Sy pn kawen ngan duda ank sorg. Alhamdulillah kawen je terus sy pregnant.. Alhamdulillah suami mmg ambik berat sepanjang sy pregnant. Apapn awk positif jgn sedih2.. Kekdg org lelaki ni dia xtunjuk sgt pn...

Kalau apa yg sis rasa terpedam tuh luahkan dekat suami mungkin kalini kena banyak luahkan pada suami mungkin dia excited tp tak tunjuk tunggu lah baby keluar nanti dia lah paling happy sebab dpt ada yg sulung dgn sis kan.

Sy pon kawen dgn duda anak 2... alhamdulillah suami yg xcited...semua keperluan dia yg beli...doa baik² je puan... InsyaAllah suami puan mgkin xcited cuma x pandai pujuk...ajaklah suami prgi beli brg² baby...

Sama macam saya. Masa preggy suami endah tak endah je. Tapi bila baby da keluar. Dia la orang yang paling excited. Kalau boleh 24jam nak dukung baby. Apa² perkara yang melibatkan baby, semua dia nak buat.