nk tanya jer

Ade x mummy dh hbis berpantang baru bengkong ? And boleh ke dh hbis pntang bru start bengkong ?

12 Các câu trả lời

bengkung ni tengok badan kata bidan urut sy tu.ade org badan dia mmg naik masa pregnant so kena bengkung utk kempiskan perut.mcm sy hari ni bersalin esok dah muat baju saiz S sbb perut kecik jadi takyah bengkung pun takpe cuma jangan makan banyak masa pantang.bengkung ni pun nak tetapkan balik kedudukan perut dgn rahim.cuma bidan pesan kalau rimas bengkung jangan lasak sangat.sy mmg malas bengkung sbb rimas jadik sy ikut je ape dia pesan.mmg perut tak gelebeh pun.makan sikit tapi kerap dan jangan buat keje berat dalam masa 3 bulan

5y trước

Thx info .. Me too perut saya pun kecil je 35 ukuran perut saya dh 37 minggu still kecil

Masa berpantang itu, masa emas untuk para ibu lepas bersalin untuk manja kan diri. Lepas dari masa berpantang tu mmg tak menang tangan nak buat sesuatu perkara. Macam saya, Nak manja kan diri lepas berpantang mmg kelaut.. 🤐

sy lps bpntg ank ke2 br pki bengkung sbb czer, ituon lps 3bln huhu..sbb ngeri kesan czer tu...tp ms ank 1st bsalin normal pki bengkung hr ke3 lps bsalin...

sama dengan saya.. saya baru nak pakai bengkung hari ke 46 pantang.. sebab takut nak pakai luka czer belum tahu pulih ke belum luar dalam..

Sy pulak xpakai lgsung.. 😅 beli buat syarat ja. Sy jaga makan. Jd perut xgelebeh. Berat pun back to normal sblum preggy. 😊

saya beranak anak first sekarang tengah pantang 35hari..saya pun kadang ii ja pakai Tu pun sat saja SBB rimas

Sy pkai sbb nak support rahim.. sbb sy pntg sdr.. kena buat kerja, jaga bb.. jg ank yg lain 🥲

Knpe sis.. Sis operate ke... Sy dua ank ni bsalin normal.. So lpas balik dri Spital, trus Bengkung.

5y trước

Tak sis saya bersalin normal tapi ikut pantang cina ayah saya cina ha saya pulk tak rapat dengn mak mertua

Bekong dr lps bersalin n nk teruskan lps berpantang pn bgus jugak

saya pakai dlu kjap je