Baby x ikot weeks

Ade x mommies kat sini bila scan tak sama dgn usia kandungan..cth sepatutnya usia kandungan 32 weeks tapi bila scan baru 30 weeks je..

20 Các câu trả lời

saya pun alami skrang . msa ank prtama xde plak mcm ni sb time tu sya x ingt last period hehe yg second ni msalah plak kene pantau katanya sb lari 2week dri last period .better xyah gtau last period kot😅😅😅

saya berpengalaman juga. kalau ikut kiraan period kandungan 8 weeks. tapi bila scan baru 6 weeks. delay 2 minggu. sebab saya memang irregular menses. jadi saya terbuka buku pink awal seawal 6 weeks. hehe

Kes saya pulak, due date tak menentu, scan swasta due 15/3, scan kerajaan 17/3, kadang 21 kadang 22😂 , tp doc ckp xpe kalau selang hari je asal x lari dr bulan 3😊

mcm sy sepatutnya dah nak masuk 19 week bile scan baby 16 week.. tapi sy mmng ade masalah period tak teratur.. sbb 2 bile scan week baby lari..

Mcm sya la sis kandungan 34minggu tpi baby bru 32minggu. Skrang kena pantau tunggu lgi 2minggu nak jumpa doktor.. fikir yg baik2 jak

Jadi due date ikut tarikh scanner. Sebab Tu anak pertama dulu keluar lambat..Kalau ikut tarikh scanner memang lambat

masa mula2 kna masuk wad. scan kt hosptal bru 5weeks.. dalam buku 7weeks nk msuk 8weeks.skrg sy dh 36weeks dh..

sama la, then dapat surat kene refer pakar.. kiraan scan lain dgn kiraan yg sptotnyer..

sy scan 30 weeks. tpi bila dah scan 33 weeks.. 😌.. skrg 39 weeks. tnggu mse nak brslin je 🤭

4y trước

tu la.. mula2 tkut jgk.. tpi cuba untk postif.. sbb kakk sy 11 hri lebih due.. Alhamdulillah x kne induce. klau kndungan xde mslh. dia akn bg mse bby kluar sndri . 😊😊.. ank first kan.. mmng akn mcm² mri dlm fkiran kite🤭🤭.. smga sis sntiasa postif dan dprmudahkn sgla urusan ye 😚

sebab tu kita digalakkan catat last period . senang doc nak tahu kandungan dah berapa bulan .

3y trước

regular period sis,tp still scan 3minggu ikut kiraan dh 6 mggu. 😂