Itchyness

Ade x ibu2 yg preggy kt cnie mcm sy? Abis breast gn tummy semua gatal2.. X bole tahan.. Nk kne garu gak.. Smpy luka2??? 16w4d

13 Các câu trả lời

Saya dari preggy 1 bulan dah start gatal2 teruk. Badan, kaki sampai ke breast. Apa lagi kalau berpeluh walaupun sikit, start gatal2. Sampai skrg dah 36 weeks still gatal2 lagi 😂. Jgn garu pakai tangan, garu guna sikat rambut.

5y trước

Rileks sis.. nanti lepas bersalin dah takde dah gatal2 tu. ni my 2nd baby, yg first pun sama jugak. Tapi paling teruk gatal2 ni yg 2nd 😂.

Normal sis jadi gatal2. Jangan sampai luka. Nanti mandi pedih sangat. Garu pakai kain baju tu. Nak membesar memang akan jadi gatal. Lagi besar lagi tambah gatal.

5y trước

Garu lapik kain tau. Nanti luka

Sy🖐️🖐️.. Skrg malam nak tido sy sapu minyak kelapa dara.. Alhamdulillah kurang gatal merenyam.. Kalu tak aduhai sedap menggaru lepas tu melecet luka..

5y trước

Beli kt mne mnyk tuh sis?

Sy pun Rasa gatal2 juga tapi tak brani nak Garu klau dkat area tummy... Hihi sy gosok2 pkai Kain kasar ja..

5y trước

Tuh laa.. Sbb tkot nnty strech kuar lagi terok kan

Saya gatal kat kaki..sedap sngt menggaruu..geramm heheh..tp sy sapu juga minyak kelapa dara ..

5y trước

Sme sis.. Sy dkt breast, tummy gn kaki.. Mmg x tahan garu2

Sy pkai baby oil je sapu dekat breast dgn perut.. Sbb nmpk mcm kulit kering dekat breast..

5y trước

Sy pkai cocoa oil tuh tp sme gak gatal.. X taw nk pkai cream ape lagi.. X brani nk pkai cream sebarang2 niee

Saya gatal2 kat breast. Garu sampai melecet. Lepas tu kulit kering mengelupas.

5y trước

Mula2 dlu merah, last kulit kering jd hitam, mengelupas. Tu yg tgn ni gatal nak cabut kulit kering tu.

Lagi2 bahagian perut.. Dye punya gatal x boleh bawak bncang 😆

Sy pn.. Gatal celah2 jari tgn. . Kaki.. Breast.. Garu smpai berkudis

5y trước

Uishhh sme laa kte.. 1 bdn gatal.. Kaki mmg luka n berparut2.. Kt breast plak merah2 mcm ruam

I guna rossy cream. Boleh beli kat sini www.czaskincare.com

5y trước

Tq sis.. Nnty sy survey