🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺

ade tips tk untuk anak nk msuk 6 bulan demam ..dia ade masaa turun skit suhu lpastu bdn dia pnsss sangat ..xyh ckp g sepital dah pergi layan mcm apa pdhl yg demm tu baby ..ubt dh mkn ttp samaa ..saya rsau lpas dia buat proses yg saya pernh shre msuk tiub tu diaa demam ..korng doakan anak saya ammar zikry cpt sht okay amin amin ..

8 Các câu trả lời

ubt kena makan sampai demam kebah. dan kena makan byk kali bru demam elok. bukan baru sekali dua makan dh elok. and kena on time. tgh mlm pon kena kejut dia utk bagi makan ubat. jgn miss sekali pon. boleh jerlum dgn towel basah. kerapkan mandi utk buang panas. starting dgn kaki bru naik ke kepala. masa jerlum pon sama. sejam sekali kena basah kan balik towel tu.

1y trước

baik2 meksihh sis ..doakan yaa

Bancuh air asam jawa. Buat pekat2. Lumur satu badan. Saya selalu buat seblum waktu dia mandi. Tanggalkan baju seluar tinggal pampers je. Tepek2 air asam jawa tu dekat satu badan dari kepala. Dari anak baby saya buat macam tu. Sampai skrg dah 3tahun. Ni contoh gambar masa dia demam panas baru baru ni. 🤭

1y trước

btul awakk sya ank pertma lgi2 kita nk handle sdri ..mnja rgm dio lain tq awak

kalau mcm ank Sy la Sy tanggalkan baju tinggal pampers saja waktu siang klu mlm pakaikan bju nipis2 je takut sejuk dada. bagi susu kerap. ubat jgn tinggal. sapu Vicks for baby dekat dada, belakang dia. monitor nafas dia. semoga Adik baby cepat sembuh ye.

1y trước

terima kasih mendoakan amin aminn..tq bgi thu

Jgn pakaikan baju tebal2 sis. Selimutkan ke bedung x payah… kena rajin lap bdn dia guna tuala & air suam2

1y trước

baikkk memng selalu jerlum

sis Cuba jerlum kepala Dan lap badan dgn air daun durian belanda..ambik daun durian tu ramas² dlm air..

1y trước

tqq bgi thu ..mak sya ckp daun bunga raya ok gak ..

mg anknya cpt sembuh dan dpmudahkan segalanya amiin

1y trước

terima kasihhh kak mendoakan

semoga cepat sembuh

1y trước

terima kasih sis

get well soon