BUASIR SEMASA MENGANDUNG

Ada kha ubt yg sngat brkesan utk kecutkn buasir smasa mngndung??🥺🥺🥺

7 Các câu trả lời

biasa doktor suruh rendam dlm air garam..buat sendiri je utk kasi kecut buasir..xpon guna ketulan ice..yg pasti bnykkn minum air dan mkn sayur2an n buahan serta attend nature call utk elak sembelit yg akn bikin buasir jadi lg terukk ya siss

Sy pn buasir ketika mgandung last2 trimester ni, sy cpt2 g klinik, doktor bg ubat sapu dan ubat telan. Alhamdulillah dlm seminggu tu kecut.. yg sy tu buasir luar.. kna cpt2 dptkan rawatan dari dokter..

2y trước

saya 2nd trimester kena buasir. tak boleh jalan tak boleh duduk, hanya mampu terbaring je. pegi hosp doc guna krim lignocaine utk masukkan buasir yg terkeluar tu. dia buat kebas and tak sakit sgt masa masukkan. proctosedyl tu sapu lepas buang air besar. and hari hari rendam buasir dalam air suam + garam. and cari pil daflon utk kecutkan buasir.

Buasir ubt yg insert itu. Lps tu rendam sitz bath 10min. Utk kcutkn. Sy dulu kne laser buasir sbb dri dlm. Lps surgery, sitz bath n mkn laxative. Sapu ubt cream pd buasir lps sitz bath.

saya pakai sireh fefet yang dlm botol pink utk kecutkan buasir. syukur. sekarang buasir dh tak ada lagi 🥰 kalau mandi, kena tolak balik k dlm.

saya pun ada buasir.... tapi saya pun tdk tau apa ubt nya.. ada slalu nmpk kat fb tpi mau cri balik sush... cuba kmu taip d google mnatau ada

Ada ubat sapu awak, pergi farmasi atau klinik

Seeloknya dapatkan rawatan di klinik/hospital