susu tak keluar.

ade tips ke nak bagi susu keluar? puting saya langsung tak timbul dan susu pun x keluar. kesian baby 😔 saya bersalin 2 hari lepas..harap ade yang sudi membantu. tq #firstmom #firstbaby #ingintahu

11 Các câu trả lời

cb guna pam susu sis. dulu sy pun mcm tu.. krp bg baby nyusu bdn trs. jgn putus asa. bykn mkn sayur2 daun.pstikn bg bayi susu 2jam paling lama. Insyallah psti kepala susu pun cpt ada. air susu puan juga meriah. 👍👍👍👍😘( pastikan mulut baby trbuka luas.br bg susu bdn). utk elak kepala puting rs skt)

kes awak mcm sya dgn anak sulung.. hari ke 2 tu saya minum air bubur cair.. bberapa jam slepas tu susu dah mula keluar, sambil tu buat urutan mcm nurse ajar dulu.. klau dah kluar sikit trus bagi bby nyusu, lekap betul2 kat aerola tu

Hi mommy. Selalu kalau dah berurut dengan tukang urut akan memudahkan sedikit sebanyak susu ibu keluar. Boleh minta nasihat nurse di kk untuk membuat urutan juga bagi memudahkan susu keluar dan lekapan yang betul.

try minum air sengkuang cina dalam tin tu . sbb saya mase anak first sampai 4hari x keluar susu . last2 try air sengkuang cina yg dlm tin tu terus air susu keluar bnyk sampai bengkak susu

try pump susu sis.. comfirm xlama tu puting akan timbul.. mcm sy dulu. ank 1st puting kecik je xtimbul.. lepas sy pam2 guna pam susu.. tros puting ada n bsr..

Masalah untuk nipple tak timbul tu boleh beli nipple puller. Selain tu, boleh cuba Nufiya lactation jelly atau buah kering rebus pun ada. Inshaalah boleh ikhtiar memperbanyakkan susu.

pastikan lekapan mulut baby di aerola, nanti cek up postnatal, boleh tanya nurse .. boleh juga beli nipple puller. follow konsultan laktasi juga

Try beli Silicone breast pump sis. Dkt shope ada. Paling better brand Haakaa. Pump ni boleh sedut breast sis. Semoga membantu ya

dh mengurut belum ? nt bila gi check up di kk bgtahu misi kt kk nt dorang tlng tgokkn puting awak..

bt urutan sis.. utk rangsang pengeluaran susu.. inshaallah akan ada