Tiada Buku Pink

Ade ke mommy2 yg beranak klinik gov tp takde buku pink🥲 saya sekadar brtanya saja sbb nk tahu apa akibatnya, lgipon org kata skrg buku pink wajib utk stiap ibu mngandung.. tp saya yakin akan ada ibu2 yg xbuat buku pink, boleh share sikit pemgalamn? #pleasehelp #bantusharing #seriusnanya

25 Các câu trả lời

Kakak saya pernah tak buka buku pink , anak first . Dan bersalin dihospital sungai buloh . Alhamdulillah semua selamat , anak dia pun dah 6tahun skang . Dia langsung tak pergi check tiap bulan masa preggy . Saya pun tekejut sebab baru tahu dia takda buku pink 🤣

X sure pula kalau mmg saja2 yg x nk buat buku pink tu. Somehow buku pink nie wajib sgt2 tau. X kisah la buat swasta/ kerajaan. Nnt nk buat sijil kelahiran anak, buku pink nie mesti ada, dorg akan photostat dan simpan untuk rujukan.

nak beranak gov mmg kena ada buku pink kalau tak dia tak terima sebab takde rekod kesihatan ibu semasa mengandung takut kalau ada komplikasi pape nanti sbb tak pernah cek. kalau ada buku dari swasta pun boleh asalkan ada rekod

Sy yg kena warded tak bawak buku pink pun doktor o&g dah marah sis..apa lagi kalau saja2 tak bukak..sebab bila pregnant, buku pink tu dah mcm ic kita, maklumat semua ada dalam tu..mmg kena bawak pergi mana2

Better pergi buat buku pink di mana2 klinik gov sebab buku pink ni sangat penting bagi ibu mengandung . Serius lah kalau nak buat check up di hospital klinik dan swasta semua rujuk buku pink ni!

Sekarang dah bape bulan? Ada hamba Allah ni dah 7bulan baru nk bukak buku pink 😆 biar la kena marah pun.. sebab dia bukan anak first.. dia legend sikit.. so far kena tahan telinge jela..

buat je syg tu semua risiko kalau xsyg diri pikirlah anak yg dikandung pedulikan mulut org , yg sakit nnt awak bkn org lain . bukak ye buku pink mcm mana sekali pun pekakkn telinga

Buku pink tu benda pertama yg dr mintak.. Sebab dalam tu rekod tentang kesihatan kita.. Ada masalah ke tak.. So, dr boleh elak risiko kalau tiba² kena emergency czer ke apa

tak kan ada hospital nak terima orang mengandung tak ada buku pink ... indon ke Malaysia sama .. sebab daripada buku pink akan tahu tahap kesihatan diri tu macam mana ..

sedangkan buat surat beranak anak pun kenah ada buku Pink sis kalau tak ada tak boleh penting tu buku Pink